Ioan Neculaie scapă de arest. Va fi cercetat sub control judiciar

Ioan Neculaie scapă de arest. Va fi cercetat sub control judiciar

ioane neculaiePatronul FC Braşov, Ioan Neculaie, a scăpat de arestul preventiv. Sâmbătă dimineaţă, după audieri care au durat până la ora 2.00, magistraţii Tribunalului Braşov au anunţat că vor anunţa ce decizie au luat la ora 3.30.

Astfel, în jurul orei 4.00, omul de afaceri braşovean a ieşit alături de avocatul său, Vlad Ciolacu, de la instanţă. Nu a fost arestat! El va fi cercetat pentru evaziune fiscală sub control judiciar, măsură luată pentru următoarele 60 de zile.

La ieşirea de la Tribunal, Neculaie a contestat acuzațiile procurorilor, susținând că nu a retras bani din conturile clubului FC Brașov, ba, din contră, el a finanţat echipa din propriul buzunar. El a pretins că a  dat în fiecare an câte un milion și jumătate (nu a spus dacă lei sau euro) din banii personali.

Măsura luată de magistraţii Tribunalului poate fi contestată la Curtea de Apel Braşov. Nici avocaţii apărării şi nici Parchetul nu au contestat această măsură, având în vedere că procurorul de instanţă nu a fost prezent în sală, la pronunţare.

Primul milionar al Braşovului

Ioan Neculaie este un om de afaceri controversat şi a fost primul milionar la Braşovului. În ultima vreme însă afacerile nu i-au mers deloc bine, iar Neculaie a început să îşi vândă proprietăţile. Anul trecut a pierdut şi Uzina Roman după un proces maraton care a durat opt ani.Ioan Neculaie are, potrivit topului Forbes, o avere estimată la 30 de milioane de euro.

Alte articole:   Poliția a deschis o anchetă după ce Raed Arafat a fost amenințat cu moartea!

Ioan Neculaie s-a născut la 18 aprilie 1957, la Codlea, într-o familie cu o situaţie financiară precară, fapt care l-a determinat încă de mic să-şi dorească să câştige bani mulţi. Primul job pe care l-a avut Neculaie a fost acela de electrician, la doar 19 ani, în oraşul său natal Codlea, însă, cum lucrurile nu mergeau tocmai bine, peste câţiva ani şi-a lansat primele afaceri. Imediat după revoluţie şi-a vândut apartamentul din Codlea şi a cumpărat o mică fermă, din care a reuşit să producă suficienţi bani pentru a se putea implica în construcţii. La puţin timp distanţă, omul de afaceri a luat de la un mic întreprinzător firma care avea să ajungă Prescon, compania care a contribuit decisiv la creşterea averii sale.

CITEŞTE ŞI:

A devenit apoi patronul Uzinei Roman exportând camioane mult timp în SUA. Modul în care a preluat uzina a făcut obiectul unui proces care a durat opt ani. Uzina Roman a fost privatizată şi preluată de Aosciaţia Pro Roman în 2004. Neculaie a fost preşedintele Consiliului de Administraţie, iar în 2006 a reuşit să preia acţiunile, înregistrându-se ca acţionar majoritar la Registrul Comerţului. Procedura a fost contestată, iar după opt ani de procese, Tribunalul Braşov a decis anul trecut ca uzina să revină din nou Asociaţiei Pro Roman. Uzina însă nu mai era demult o afacere de succes. Ultima dată a înregistrat profit în 2009, respectiv 120.000 de lei. Acum are datorii de 90 de milioane de lei şi doar 500 de angajaţi.

Alte articole:   Anunț important din partea reprezentanților RATBV

În fotbal a intrat în 1999, când a cumpărat clubul- fanion al oraşului de sub Tâmpa. „Am făcut-o pentru miile de angajaţi ai firmelor noastre, cărora m-am gândit să le ofer o distracţie. Acum regret că m-am implicat în fotbal. Până în 1999 nici măcar nu fusesem pe stadion. Nu-mi plăcea. Dar nimeni nu mai vrea să cumpere acum acţiunile”, a povestit Ioan Neculaie, într-un interviu acordat cotidianului Adevărul. Mai în glumă mai în serios, Neculaie spunea că ar da clubul şi pe gratis dacă l-ar lua cineva.

Mare Don Juan şi colecţionar de maşini şi zablouri de valoare

Prima iubire a lui Ioan Neculaie a fost Mariana, o fată cu care a vrut să se căsătorească. Părinţii ei nu au fost de accord pe motiv că Neculaie era prea sărac. De supărare fata s-a sinucis. Ioan Neculaie s-a căsătorit ulterior şi are un băiat. A divorţat însă în 2006.  Neculaie este cunoscut ca un adevărat „Don Juan”, în urma cuceririlor făcute. Presa a scris de-a lungul vremii că Neculaie a avut idile, printre altele, şi cu Ana Maria Prodan, Ramona Gabor, Rocsana Marcu sau Bianca Drăguşanu.

Pasionat de maşini, Neculaie a strâns o impresionantă colecţie de bolizi în garajele sale. Printre maşinile sale de lux se află un Dodge Viper (100.000 de euro), un Mercedes G Klasse (140.000), un Porsche Cayenne (120.000) şi un Volkswagen Touareg (65.000). Mai mult, el deţine şi o motocicletă Harley Davidson (12.000 de euro) şi un elicopter EC 120, în valoare de 1.200.000 de euro.

Alte articole:   Medierea în România este deficitară și acest lucru ne dăunează

Fără a se lăuda că este un cunoscător într-ale artei, cunoscuţii boss-ului de la FC Braşov spun că acesta ar fi şi posesorul unei colecţii impresionante de tablouri de valoare, pictate de artişti renumiţi.

Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...
 1. „Primul job pe care l-a avut Neculaie a fost acela de electrician, la doar 19 ani, în oraşul său natal Codlea, însă, cum lucrurile nu mergeau tocmai bine, peste câţiva ani şi-a lansat primele afaceri.” :)))))) Ce inseamna cativa ani? Ca avea 19 ani in ’76. Sa nu imi spuneti ca si-a lansat primele afaceri pe timpul comunismului.

  Reply
 2. Neculaie – cel mai mare gunoi al economiei brașovene din toate timpurile!!!

  Reply
 3. Acest individ tre sa stea plecat mult timp în concediu la Codlea. Ca de acolo a inceput cu hoțiile!!! La Codlea cu tine, Nae!!!!!

  Reply
 4. Acest obsedat sexual, de bani și de putere, merita încarcerat la penitenciarul de femei (Targsor, București, Bacău, Arad – sunt destule variante). Sa vedem dacă blănosul de la Codlea sau Ceapa, cum îl „alinta” pipitele care i au căzut la pat, mai pupa bucata de p…a pe acolo. Un complexat!!!

  Reply
 5. Golanu’ ăsta de Neculaie trebuie trimis la canal, la munca silnica

  Reply
 6. Raul Fan FC Brasov 30 ianuarie 2016, 11:59 PM

  Psihopatul acesta tratează echipa fanion a Brașovului ca pe o prostituata. Sa plece și sa ne lase în pace!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!De la Ia insolventa la faliment e un singur pas. RUȘINE! !!!!!!!

  Reply
 7. Omul ăsta trebuie sa ajungă la bulau. Sa stea la răcoare și sa și aducă aminte de toti oamenii pe care i a înșelat si de care și a bătut joc. Toți îl blesteama! Realizați câte uzine și câte vieți a distrus golanul ăsta????

  Reply
 8. Acest om merita scuipat în Piață Sfatului, de toți brașovenii pe care i a nenorocit, familii intregi, generații. Trebuie sa dam un exemplu. Tare sunt curios cum se va mai afișa cu țigară în bot și cu vreo parașuta după el, pe la La Strada, Festival și alte carciumi

  Reply
 9. Omul de afaceri, miliardarul, miliobarul. Un hot nenorocit. A început sa fure la Codlea și tot la Codlea va ajunge. Acolo sa putrezească!

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.