blog-logo

Ioan Neculaie, reţinut 24 de ore, pentru evaziune fiscală de 40 de milioane de lei

Ioan Neculaie, reţinut 24 de ore, pentru evaziune fiscală de 40 de milioane de lei

IOAN NECULAIE - DECLARATII - BRASOV23.30 Ioan Neculaie, care fusese adus în jurul orei 13.20 la Parchetul Tribunalului Braşov, a fost audiat până în jurul 23.00. Ulterior, el a fost scos din sediul Parchetului cu cătuşe la mâini, fiind băgat într-o dubă a Poliţiei şi urmând a fi dus în arest. 

16.15 Fostul director economic al lui Ioane Neculaie de la grupul de firme Prescon, Florin Păunescu, a primit mandat de reținere pentru 24 de ore. Păunescu este fost șef al Gărzii Financiare Brașov.

16.00 Potrivit procurorului Claudiu Sandu de la Parchetul Tribunalului Braşov, citat de Mediafax, anchetatorii urmează să ridice documente referitoare la activitatea clubului de fotbal.

15.30  Prejudicul estimat este de peste 40 de milioane de lei, dar informația nu este confirmată.

12.50 Ioan Neculaie a fost dus la Parchetul de pe lângă Tribunalul Brașov.

Alte articole:   INS: Spor natural negativ, în iunie

9.00 La această oră procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Brașov fac opt percheziţii domiciliare în Brașov.

Din informațiile pe care le deținem, una dintre locații este în Bunloc, pe strada Fagului, unde locuieşte Vasile Bilinschi, șeful Oficiului pentru Jocuri de Noroc, fost şef al Gărzii Financiare.  Surse judiciare susţin că Vasile Bilinschi l-ar fi ajutat pe Ioan Neculaie ”să dea o aparenţă de legalitate” operaţiunilor contabile pe care le făcea în cadrul firmelor sale.

Percheziții mai au loc acasă la Ioan Neculaie, patronul FC Brașov, el fiind cel vizat, dar și la Roman SA și ICIM, societăți pe care a pus stăpânire magnatul. 

Alte articole:   Cod galben de instabilitate atmosferică accentuată în județul Brașov, până la sfârşitul săptămânii 

Alte condamnări ale lui Neculaie

Ioan Neculaie este patronul fabricii de camioane Roman Braşov şi al echipei FC Braşov. În noiembrie 2012, Neculaie a fost condamnat la un an şi jumătate de închisoare cu suspendare, pentru ucidere din culpă, după ce un muncitor a murit pe platforma fabricii de camioane Roman, în martie 2008.
Accidentul de muncă s-a petrecut în 6 martie 2008, când Florin Diţoiu, angajat al societăţii Prescon SA, în postul de mecanic, a murit după ce o parte a unui coş de fum care trebuia dezmembrat şi dat la fier vechi s-a prăbuşit peste el. În timp ce coşul de fum era secţionat de un sudor, o bucată din structură s-a prăbuşit peste muncitor şi l-a strivit. Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Braşov au constatat, în urma verificărilor, că societatea nu avea nicio autorizaţie pentru dezafectarea coşului de fum respectiv şi nici nu erau îndeplinite măsurile legale privind protecţia şi siguranţa muncitorilor săi.
Şi în aprilie 2011, Ioan Neculaie a fost condamnat la patru ani de închisoare cu suspendare într-un dosar de tulburare de posesie în forma participaţiei improprii, într-un caz legat de încălcarea proprietăţii omului de afaceri Ioan Olaru pe un teren din Poiana Braşov.

Distribuie dacă îți place!
  1. „”SEFUL OFICIOLUI PENTRU JOCURI DE NOROC”” !!!!. Avand in vedere ca vine primavara , fe-martie , oile au inceput sa fete , ciobanii sunt fericiti , am putea sa facem putina poezie si sa zicem PUNETI MANA PE VASILE , EL ADUCE NOROCUL .

    Reply
  2. Dupa ce ca un nepriceput,a dat autocamioanele pe 1 dolar acestui om ,el mai si fura de la stat?Si o sa primeasca tot cu suspendare dar peste cca 7-8 ani.

    Reply
  3. Nu mai scrieti OM DE AFACERI , acest individ Nu este om de afaceri , este doar un paravan tupeist folosit de unii din judetul acesta si cu extensii prin toate partidele care s-au perindat in ultimii 26 de ani . Acesti mascarici din fata , din spatele si din lateralele gunoiului , si care au fost si inca mai sunt sefi de institutii au demolat din temelii judetul din p.d.v. economic , al sigurantei cetateanului , au protejat grupuri de interlopi traficanti de diverse si au condus la minimalizarea totala a institutiilor spunand ca ei sunt totul . Garda Financiara a fost O MARE NENOROCIRE care a facut doar infractiuni !!!!!. Comisarii asa cum pompos si-au zis erau folositi de Bilinschi in dublu scop , adica erau si pe post de controlori , si pe post de avocati . DAca te amenda unul , era trimis altul in instanta si asa pierdeai procese iar judecatorii nici o vorba despre practicarea unei meserii fara drept. GASCA MARE , SI CU RADACINI ADANCI IN TRECUTUL ODIOS.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.