blog-logo

Concursul de interpretare „Crai Nou”, în luna februarie la Braşov

Concursul de interpretare „Crai Nou”, în luna februarie la Braşov

concurs crai nouLiceul de Muzică „Tudor Ciortea” organizează, în perioada 11 – 13 februarie 2016, cea de-a VI-a ediţie a Concursului Naţional de Interpretare Vocală „Crai Nou”.

Evenimentul se adresează tinerelor talente şi oferă liceenilor care studiază muzica vocală clasică posibilitatea exprimării artistice. Concursul se desfăşoară într-o singură etapă şi cuprinde evoluţia elevilor care studiază canto clasic din liceele de muzică din ţară. Repertoriul pe care vor trebui să-l prezinte este alcătuit dintr-o arie (clasică sau preclasică la clasele a IX-a şi a X-a) sau o arie de operă – pentru clasele a XI-a şi a XII-a, precum şi o piesă vocală din muzica românească (lied sau arie).

Evaluarea concurenţilor se va face după următoarele criterii: respectarea textului muzical, interpretarea artistică şi tehnică, dar şi impresia artistică. Juriul va fi alcătuit din cadre didactice de specialitate, iar preşedinte va fi soprana Felicia Filip – directorul Operei Comice pentru Copii Bucureşti. Pentru fiecare clasă, organizatorii vor acorda premii, menţiuni şi premii speciale. În urma concertului de gală, la decizia juriului, se va acorda Marele Premiu al concursului şi Premiul Special „Felicia Filip”.

Alte articole:   Despre dragostea pentru meșteșuguri și lucru manual cu Carmen Cojanu

Festivitatea de deschidere a concursului vor avea loc joi, 11 februarie 2016, ora 11.00, în Sala Festivă a Liceului de Muzică „Tudor Ciortea” Braşov. Vineri 12 februarie va avea loc competiţia, de la ora 10.00. Gala laureaţilor şi premierea se vor desfăşura sâmbătă, 13 februarie 2016, ora 11.00, la Mall-ul Coresi la scena mare din „Piaţa cu copaci”. Intrarea publicului este liberă.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.