blog-logo

Căncescu are voie să meargă la firmă, dar rămâne suspendat la Consiliul Județean

Căncescu are voie să meargă la firmă, dar rămâne suspendat la Consiliul Județean

cancescuMagistrații Tribunalului Brașov au modificat la ultimul termen condițiile controlului judiciar, în sensul că președintele suspendat al Consiliului Județean Brașov, Aristotel Căncescu, poate să ia legătura „cu persoana juridică Canaris SRL”, însă a respins solicitarea acestuia de a „înlăturăra obligaţia acestui inculpat de a nu exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean”.

De asemenea, judecătorii au decis revocarea controlului judiciar în cazul Mariei Gheorghieș, dar menținerea acestei măsuri în cazul fostului deputat Ion Diniță, a administratorului județului, Radu Ispas, a omului de afaceri Gabriel Bâgiu și a lui Căncescu.

Căncescu a fost trimis în judecată, în 17 decembrie 2014, pentru abuz în serviciu (cinci infracţiuni), luare de mită, spălare a banilor, trafic de influenţă şi instigare la tentativă la abuz în serviciu. Faptele s-ar fi desfăşurat în perioada noiembrie 2006 – noiembrie 2014.

Alte articole:   Un bărbat a ajuns în arest după ce a furat dintr-o locuință

Prejudiciul adus bugetului judeţean, potrivit DNA, ar fi de peste 7,5 milioane de euro. Căncescu a fost arestat preventiv la sfârşitul lunii octombrie 2014, timp de patru luni, după care a primit arest la domiciliu, iar acum este sub control judiciar.

Radu Ispas vrea să poarte arme!

Interesantă este și acceptarea de către magistrați a cererii lui Radu Ispas, care a cerut modificarea condiţiilor controlului judiciar, „respectiv înlătură obligaţia acestui inculpat de a nu deţine, folosi sau purta arme, în situaţia în care aceste arme sunt deţinute/folosite/purtate în condiţiile legii , obligaţie impusă prin ordonanţa din 7.10.2014 dispusă în dosarul nr 49/P/2014 al D.N.A – Serviciul Teritorial Braşov”.

Alte articole:   România riscă noi sancţiuni din partea Uniunii Europene din cauza gropilor de gunoi neconforme. Brașovul, pe lista neagră

Toți cei implicați în dosar au drept de contestaţie în 48 de ore de la comunicare.

Distribuie dacă îți place!
  1. Important sa aflam cat s-a recuperat din prejudiciul de 7,5 milioane de euro;cand prejudiciul a fost recuperat in intregime mai da-ne de stire,cu nume,prenume si suma recuperata de la fiecare hot in parte.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.