blog-logo

Poliția Locală este pusă pe amenzi dacă nu deszăpăzești trotuarul

Poliția Locală este pusă pe amenzi dacă nu deszăpăzești trotuarul

amenzi politia locala trotuare inzapeziteReprezentanții societăților comerciale și instituțiilor, dar și asociațiile de proprietari riscă amenzi usturătoare dacă nu îndepărtează zăpada de pe trotuarul din fața clădirilor și imobilelor.

Este avertismentul venit din partea Poliției Locale Brașov care îi informează pe cetățeni că, potrivit normativelor locale, proprietarii sau chiriașii au obligația de a curăța zapada din fața clădirilor lor. Astfel, conform HCL 627/2007 privind Regulamentul de organizare și funcționare a serviciului public de salubrizare în Municipiul Brașov “Utilizatorii, persoane fizice sau juridice, instituții publice de pe raza Municipiului Brașov, au obligația (art. 95 lit.s) să îndepărteze zăpada și/sau gheața existentă pe trotuare și alei pietonale pe toată lățimea acestora sau cel puțin doi metri în dreptul imobilelor unde locuiesc, își desfășoară activitatea sau pe care le folosesc în alte scopuri (…)”. De asemenea, brașovenii sunt obligați să îndepărteze țurțurii formați în jgheaburile clădirilor, care prezintă un potențial pericol pentru siguranța pietonilor (HCL 627/2007 art. 95 lit.u).

Alte articole:   Calea ferată Predeal – Brașov. Contractul pentru studiul de fezabilitate, prelungit cu 10 luni 

În cazul în care sunt încălcate aceste prevederi, Regulamentul de organizare și funcționare a serviciului public de salubrizare în Municipiul Brașov prevede, pentru persoane juridice amenzi între 1000 și 2000 de lei, iar pentru persoane fizice de la 500 la 1000 de lei.

Aceste sancțiuni au fost aplicate și anii trecuți firmelor care au nesocotit normativele în vigoare.

Întrebarea este cine amendează Primăria Brașov dacă nu deszăpezește străzile?

De la Primrăie, am aflat că cele doua firme de deszapezire, Vectra si Eurostrada, au acţionat, incepand de sambata seara, pe strazile principale, cele pe care circula mijloacele de transport in comun, zonele mai inalte, poduri si pasaje. De luni dimineata, utilajele de deszapezire au inceput interventia si pe strazile principale din interiorul cartierelor.
Vectra a asigurat aceasta activitate cu 24 de utilaje si au utilizat aproximativ 220 de tone de material antiderapant, stocul fiind in acest moment de peste de 1.700 de tone. Telefon dispecerat: 0268-708062 sau 0268-416495
Eurostrada a actionat cu 10 utilaje si a utilizat aproximativ 120 de tone de material antiderapant si mai are un stoc de peste 270 de tone.Telefon dispecerat: 0268-311310.
Pentru asigurarea stocurilor necesare, se face in permanenta reaprovizionarea cu material antiderapant.
Dispecerat Primaria Brasov: tel.  0268-984
Distribuie dacă îți place!
  1. […] post Poliția Locală este pusă pe amenzi dacă nu deszăpăzești trotuarul appeared first on News […]

    Reply
  2. Amenzi sa se dea si celor care deszapezesc trotuarul si arunca zapada pe strada …

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.