Supă cremă de dovleac

Supă cremă de dovleac

supa crema dovlecel5Pentru că este weekend și mulți dintre voi s-au săturat de mesele încărcate de Crăciun și Revelion, vă propunem o rețetă ușor de preparat și care nu presupune multă muncă.

Ingrediente: dovleac (de plăcintă este de preferat, pentru că este foarte dulce), morcovi, țelină (sau gulii), smântână, sare, piper, chimen (praf sau semințe). Cantitățile le potriviți Dvs.,  în funcție de cât de pregnant doriți să fie gustul uneia sau al alteia dintre legume. (Pentru patru porții, eu am folosit cam jumătate de kilogram dovleac, jumătate de țelină cât pumnul și doi morcovi potriviți).

Mod de preparare: Se curăță legumele și se pun la fiert. Le încercați cu o furculiță, iar când aceasta pătrunde ușor în legume, le scoateți din oală şi le pe puneţi într-un catron, să se scurgă.

Alte articole:   Se întrerupe alimentarea cu gaze naturale în două localități din județul Brașov

supa crema dovlecel4Apoi, le puneţi în blender, unde adăugaţi smântâna, sarea, piperul şi chimenul. După ce legumele se omogenizează, puteţi adăuga din zeama rămasă în oală până când obţineţi consistenţa dorită. Supa cremă de dovleac se serveşte cu crutoane. Pentru cei care preferă mâncărurile picante, puteţi adăuga pastă de ardei iute fie când se pasează legumele în belnder, fie la final, înainte de a fi servită supa, în bol.

Poftă bună!

CLICK pe poze pentru a se mări!

Pentru a obţine o altă aromă deosebită, în loc de chimen puteţi adăuga câteva boabe de ienupăr bine mărunţite, iar înainte de servire se pun câteva picături de ulei de dovleac şi seminţe de dovleac prăjite cu sare. În loc de crutoane, puteţi face fâşii de pâine prăjită, frecată uşor cu usturoi şi stropită cu ulei de dovleac.

Alte articole:   De la EURO 2 la ZEV (ZERO EMISSION VEHICLES) în transportul public brașovean
Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...
  1. […] post Supă cremă de dovleac appeared first on News […]

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate