blog-logo

Jandarmii montani au salvat un rus pierdut în masivul Postăvarul

Jandarmii montani au salvat un rus pierdut în masivul Postăvarul

jandarmi montani brasovJandarmii montani au fost alertați, aseară, că o persoană de naţionalitate rusă în timp ce cobora din Masivul Postăvaru spre Poiana Braşov, pe jos, din cauza întunericului şi a condițiilor meteo nefavorabile (ceață densă, vânt) s-a rătăcit nemaiștiind în ce direcţie să meargă.

„Imediat au fost alertate efectivele montane din zona masivului Postăvaru și s-au format echipe de căutare-salvare formate din cinci jandarmi montani din cadrul Posturilor de Jandarmi Montani Poiana Braşov şi Postăvaru, doi salvamontiști din cadrul Serviciului Salvamont Poiana Braşov, și doi angajați din partea administrației pârtiilor, care în jurul orelor 20.00 au trecut la executarea acţiunii de căutare – salvare a persoanei rătăcite. În jurul orei 01.30 persoana rătăcită a fost găsită în zona Vanga Mare din Masivul Postăvarul. Echipa de căutare-salvare formată din jandarmi montani şi salvamontişti au evaluat situaţia la faţa locului, iar prin mijloace şi tehnici de alpinism specifice, persoana a fost recuperată dintr-o zonă cu stânci foarte abrupteĎ,a precizat purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Brașov, mr. Ciprian Aldea.

Alte articole:   Sportivii și antrenorii brașoveni cu rezultate deosebite vor fi premiați de Consiliul Judeţean

Persoana rătăcită, un tânăr de 27 de ani, cu domiciliul în Moscova, a comunicat, în engleză și rusă, în tot acest timp cu salvatorii și grupul de turiști care îl așteptau în Poiana Brașov, precizând că nu este rănit și că așteaptă echipa de salvare, neștiind unde se află.

Tânărul a fost condus până la cabana Postăvaru, de unde a fost preluat de personalul administrativ al pârtiilor din Masivul Postăvarul şi coborât cu ratrak-ul până în staţiunea Poiana Braşov, unde era așteptat de grupul de prieteni cu care a plecat spre localitatea Breaza unde erau cazaţi. Turistul a refuzat să fie consultat de un echipaj medical sau să fie transportat la spital.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate