blog-logo

Peste 3000 de artificii şi petarde confiscate de poliţişti în perioada Crăciunului

Peste 3000 de artificii şi petarde confiscate de poliţişti în perioada Crăciunului

petardeÎn această săptămână polițiștii Serviciului Arme, Explozivi, Substanțe Periculoase au desfășurat mai multe acțiuni pentru verificarea legalității  desfășurării operațiunilor cu articole pirotehnice în  perioada sărbătorilor de iarnă.

„Astfel, în data de 24.12.2015, pe raza Secției 2 Poliție Brașov au fost depistați doi bărbaţi, de 28 și 60 ani, care comercializau ilegal 340, respectiv 180 bucăți articole pirotehnice. De asemenea, în data de 26.12.2015, în zona Secției 2 Poliție Brașov au fost depistate alte două persoane de sex masculin, de 28 și 27 ani, care comercializau ilegal 380, respectiv 1400 bucăți articole pirotehnice. Şi polițiștii codleni au identificat ieri un tânăr de 16 ani, care comercializa ilegal 780 articole pirotehnice, într-o piață din municipiu”, se arată într-un comunicat de presă al Poliției.

Alte articole:   Structura anului școlar 2021-2022. Când începe școala și când sunt cele trei vacanțe

Obiectele  pirotehnice au fost ridicate de polițiști, care au întocmit în toate cazurile menționate cazuri dosare penale conform Legii 126/1995.  

„Recomandăm părinţilor să supravegheze copiii cu atenţie deoarece aceştia pot fi expuşi incidentelor cauzate de folosirea necorespunzătoare a obiectelor de distracţie pe bază de amestecuri pirotehnice.   Recomandăm cetățenilor utilizarea cu multă atenţie a articolelor pirotehnice, pentru a evita producerea unor evenimente nedorite în perioada sărbătorilor de iarnă”, recomandă oamenii legii.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.