Cătălin Leonte: „Strada” a închis umbrela politică

Cătălin Leonte: „Strada” a închis umbrela politică

catalin leonteReporter: În presa locală a fost amendată atitudinea președintelui PSD Brașov, Constantin Niță, față de candidații partidului la Primăria Brașovului. Practic, toți au fost abandonați după ce s-au bătut în alegeri. Dvs ați adunat în 2012 peste 50.000 de voturi, un scor pe care nici unii lideri de la București nu l-au obținut, darămite cei de la noi. Am vrut să stăm de vorbă cu dumneavoastră pentru că sunteți singurul dintre foștii candidați care este activ în viața publică.

Cătălin Leonte: Am văzut editorialul. Ziariștii au dreptul la opinie, nu o voi comenta… Dar eu consider că partidul contează tot mai puțin în alegerea primarului. Aici contează omul. Sunt multe exemple în țară și la București unde partidul nu a existat sau a obținut un scor extrem de mic, dar candidatul a fost ales. Legat de tema politică pe care o propuneți, am să vă răspund extrem de simplu: este o temă falsă. Nu sunt adeptul atacului la persoană, sunt un om pozitiv, care construiește.

Reporter: Sunteți, totuși, persoană publică, membru al Consiliului Local…

Cătălin Leonte: Da, sunt consilier local și lucrez pentru brașoveni. Consiliul Local este Parlamentul orașului. Deciziile luate în acest for îi privesc pe toți, nu sunt nișate pe culori de partid. Renovarea Teatrului Dramatic, de exemplu, nu a fost o măsură luată de vreun partid pentru membrii săi și nici nu s-a făcut după vreo ideologie. A fost un demers pentru brașoveni.

Alte articole:   Aroganţa lui Iohannis şi amatorismul lui Orban

Reporter: Scade influența partidelor în procesul electoral?

Cătălin Leonte: Da, și e firesc să fie așa. Oamenii vor să fie reprezentați de oameni vii. Din 2008, în România alegerile parlamentare sunt uninominale. Pe de altă parte, partidele au pierdut mult din încrederea oamenilor. Iată, acum avem guvern de tehnocrați – oameni care nu au legătură cu politicul.  Acesta este trend-ul, și e firesc să fie așa. Partidele românești sunt structuri greoaie, nu au evoluat în același ritm cu societatea. Mai mult, au fost adesea văzute ca umbrele pentru jocuri de interese. Și, după cum se vede din activitatea unor instituții ale statutului, percepția este corectă.

Reporter: Vorbiți ca un om care s-a detașat…

Cătălin Leonte: Sunt ani de zile de când vorbesc despre nevoia unei resetări a scenei politice, punând la temelie onestitatea. Iată, acum, după tragedia de la Colectiv, când oamenii au ieșit în stradă și au cerut închiderea umbrelei, partidele au elaborat coduri de integritate. Ambele partide mari au făcut-o deodată, de parcă ar fi fost vorbite. Bineînțeles că m-am detașat…

Reporter: Cât de detașat sunteți?

Cătălin Leonte: Suficient de detașat.

Reporter: Văd că zâmbiți…

Cătălin Leonte: Zâmbesc pentru că mă gândesc la opțiunea acesta pentru integritate care va fi valabilă doar în viitor. Deocamdată, doar au dat print la niște hârtii.

Alte articole:   Veste bună pentru proprietarii locuințelor și imobilelor cumpărate în baza Legii 112.

Reporter: Nu credeți?

Cătălin Leonte: Ce să cred? Eu vorbesc despre onestitate de foarte multă vreme și nu mă refer aici doar la situații de incompatibilitate sau de corupție. Eu spun că onestitate înseamnă să respecți oamenii care te-au votat, să te bați pentru proiectele pe care le-ai promis în campanie și să răspunzi dacă nu le-ai îndeplinit. Așa ar trebui să fie lucrurile. E simplu.

Reporter: Ce vreți să spuneți cu asta?

Cătălin Leonte: În România, politicienii fie au luat decizii importante care au produs dezastre, fie nu au luat decizii, și iar s-au produs dezastre. Dezindustrializarea Brașovului este rezultatul unor asemenea decizii. Lipsa autostrăzii București-Brașov este un alt exemplu. Vi se pare că a răspuns cineva pentru toate acestea?

Reporter: Oamenii au dreptul să nu îi mai aleagă pe cei responsabili…

Cătălin Leonte: Așa este, din patru în patru ani avem alegeri. Eu mă refer însă la lipsa de bun-simț a celor care, deși știu despre ei înșiși că nu au făcut nimic, sunt mereu dornici să se așeze în capul mesei. Dacă ești onest, mai stai și tu la coadă. Sau te retragi…

Reporter: Iar zâmbiți…

Cătălin Leonte: Zâmbesc pentru că sunt optimist și mă bucur că trăiesc această perioadă a curățeniei generale. Mă bucur mai ales pentru fiicele mele. Lucrurile vor intra în normal.

Alte articole:   Gospodării inundate, la Veneția de Jos și Veneția de Sus (FOTO)

Reporter: Ce înseamnă normal la Brașov?

Cătălin Leonte: Înseamnă că vom merge mai departe în alt ritm și într-un alt mod.

Reporter:  Sunteți enigmatic…

Cătălin Leonte: Nicidecum. Sunt sincer și cred că anul 2016 va fi unul special. Pentru noi toți.

Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...
 1. Hai sa il pupam sub codita psdista. Aia cu 50 000 de voturi a fost servita prostilor ca noi, sa dea impresia ca penalul Gigi are un contracandidat. Cat timp e viu ghita, el va face ce vrea in orasul de poveste de sub poalele Tampei. DNA sforaie…

  Reply
 2. Care strada??? DE ce ar conta strada cand cei care au iesit intr-o proportie de 80-90% au iesit la comanda??? Cataline, visezi dragule!
  O sa conteze vointa celor din strada cand intradevar iese poporul, nu afiliati la fel si fel de asociatii de origine soros ista!!!
  Iar tu, Catalin Leonte, nu te mai detasa asa de mult, ca ti se face rau! Pana acum ce ai facut???
  Au realizat geniile din servicii ca e bine sa pregateasca un INDEPENDENT si te antreneaza pe tine, binenteles, consiliat de actualul primar, Gheorghe Scripcaru.
  Oare asa zisilor candidati din PNL le e cunoscuta strategia sefului lor de partid, ca ei de fapt nici nu conteaza, ca sunt doar iepurasi? Si ca de fapt Scripcaru are 2 variante? Ori el, ori *independentul* Leonte :))))))
  Cu toate lojele tale si toate serviciile care spun ca te sustin, s-ar putea ca STRADA sa va intoarca pe dos toate calculele si sa dati din buza, fara sa aveti habar cine v a lovit!
  Puneti mana si faceti ceva util pentru oras si pentru cetateni, nu doar intalniri de mare taina si calcule de doi lei!!!
  Cataline Cataline, nu mai pune botul la tot ce ti se promite, ca iar ramai cu buza umflata!!! :))))))
  AI MARE DREPTATE : ANUL 2016 va fi cu ADEVARAT SPECIAL!!!
  :))))
  Un an in care o sa va trebuiasca ceva timp sa va reveniti, sa intelegeti cum dracu ati pierdut, tu, cine te consiliaza, fratii si serviciile!! :)))
  Iar cei din DNA, clar nu dorm, asteapta ordinele :)))
  Gheorghe Scripcaru negociaza, il mai plimba si pe Catalin de manuta si tot spune in stanga si n dreapta ca nu mai candideaza! 🙂 Ba va candida, daca asa se va negocia, pana atunci merge la duet cu Leonte! 🙂

  CRACIUN FERICIT! 🙂

  Reply
 3. Postacii nu se odihnesc niciodata… La mulți ani!

  Reply
 4. Citind comentariile de mai sus îmi dau seama ca postaci de partid s-au activat când si-au dat seama ca tema este reala, asta sau este vorba de teoria conspirației.
  Acum nu reusesc sa îmi dau seama, urmează sa mă luminati voi.

  Reply
 5. Au devenit foarte versati cei care se plimba prin politica românească.In cine și in ce să mai credem! Strada este manipulata și ea.Azi la”Dupa douăzeci de ani au fost prezentate evenimentele din 1989 iar puțin mai târziu ProTV ne informa de alte pensii speciale.Asta se întâmplă de fapt după 20 de ani.Simt o greață existențială,politicienilor!

  Reply
 6. Citind comentariul altui cetatean, mi-am dat seama cat de analfabet si ca mica-sa e din Moldova, probabil neam cu Ghita primarul. El nu isi da seama de ironia fina din comentariu si ca ma pis pe toata clasa politica. Dar va curge multa apa pe Dunare pana sa se vor destepta cei ca el. Doamne ajuta.

  Reply
 7. Primarul Scripcaru nu e prost sa dea voie sa iasa un primar fara buton, ca o sa iasa la iveala toata mizeriile din primarie..nu e vorba doar de el, ca nu el decide in totalitate!!

  Reply
 8. Nita asta ca si Scripcaru trebuie sa ajunga la puscarie pentru cat au furat acest oras.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.