blog-logo

Nereguli găsite de Protecția Consumatorului în târgurile de Crăciun

Nereguli găsite de Protecția Consumatorului în târgurile de Crăciun

protectia consumatorului4 În perioada 12-14.12.2015 comisarii din cadrul CJPC Brasov au desfasurat actiuni de control in targurile de Craciun organizate in aceasta perioada in Municipiul Brasov si in Codlea in vederea prevenirii incalcarilor drepturilor consumatorilor si a depistarii agentilor economici care prejudiciaza drepturile consumatorilor.

„Din pacate in ambele Targuri au fost descoperite nereguli care pun in pericol consumatorii. Am găsit într-un loc pe cineva care prepara coca cu mâinile goale, într-un loc cârnații se prăjeau pe un grătar pus la nivelul solului, într-un borcan cineva folosea o pastă care era întinsă pe preparate cu o pensulă folosită în tâmplărie…. Am luat măsurile care se impun în cazul tuturor celor găsiți în neregulă”, ne-a delcarat șeful regional al Comisariatului pentru Protecția Consumatorului, Claudiu Sorin Susanu.

Alte articole:   Tânără rănită într-un accident de muncă

Dintre cele mai grave abateri identificate de inspectori menționăm: existenta la vânzare a produselor cu data durabilitatii minimale depasita, depozitarea si manipularea incorecta si de catre personal neautorizat a produselor alimentare aflate la comercializare, transportare produselor alimentare cu mijloace auto neautorizate, precum si lipsa spatiilor de depozitare corespunzatoare pentru produse alimentare, lipsa graficelor de temperatura obligatorii la comercializarea produselor alimentare, instrumente de masurare (cantare) neverificate metrologic aceasta imprejurare putand conduce la inselarea consumatorilor, majoritatea personalului care manipula produsele comercializate nu au putut prezenta carnetele de sanatate, prepararea unor produse alimentare fara a exista autorizare in acest sens si in spatii improprii acestei activitati, deficiente de informare si etichetare, necorelare intre autorizatia obtinuta si activitatea desfasurata, lipsa sau neutilizarea substantelor dezinfectante pentru vesela folosita.

Alte articole:   Coronavirusul închide programul cu publicul la Oficiul de Cadastru Braşov

„Asigurăm consumatorii că acțiunile de control vor continua până la închiderea acestor târguri de Crăciun, iar comisarii din cadrul CJPC Brasov vor manifesta toleranta zero față de neregulile comise de către operatorii economici la adresa drepturilor consumatorilor”, a precizat Susanu.

CLICK pe poze pentru a se mări!

Distribuie dacă îți place!
  1. pana nu o sa spuna „firma X umbla la borcanul cu”, firma Z avea gratarul nespalat”, degeaba imi spune mie ca in brasov sunt 5 firme care nu au vesela curata si toate sunt in coresi sa zicem

    vraja marii, nume frate sa stie lumea cine are grija si cine nu

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.