blog-logo

Berlage Saxophone Quartet,  concert de Crăciun la Aula Universității

Berlage Saxophone Quartet,  concert de Crăciun la Aula Universității

Concert de Craciun brasovCentrul Cultural German Brașov vă invită pe 19 decembrie 2015, la ora 19:00, să ascultați concertul a patru saxofoniști remarcabili.
Cvartetul Berlage Saxophone a fost înființat de Lars Niederstraßer, Peter Vigh, Kirstin Niederstraßer și Eva van Grinsven în 2008, la Amsterdam. Cei patru muzicieni au absolvit  studiile la conservatorul de acolo, la clasa lui Arno Bornkamp.
Studii de perfecționare cu Daniel Gauthier (Köln), Jean-Denis Michat (Lyon) și Claude Delangle (Paris) le-au rotunjit pregătirea. Instruirea pentru muzică de grup au obținut-o, printre altele, de la Cvartetul Alban Berg, Cvartetul Artemis și Cvartetul Belcea.
Ca și cvartet, cei patru tineri muzicieni au atras repede atenția prin succesele la concursuri. Ansamblul a impresionat prin bucuria molipsitoare de a cânta, prin strălucirea naturală și prin muzicalitate. La Concursul Muzical German din 2011, cvartetul a obținut o bursă și a intrat în cea de-a 56-a selecție națională “Concerte ale tinerilor artiști” pentru sezonul 2012/2013.
În plus, au câștigat celebrul Premiu pentru talente clasice olandeze 2013 (Premiul juriului și al publicului), precum și dreptul de a realiza un turneu prin cele mai importante săli de concerte ale Olandei.
În anul 2015, Kirstin Niederstraßer a primit o bursă în urma Concursului Muzical German, cel mai  important concurs pentru tineri muzicieni profesioniști din Germania.
Cvartetul Berlage Saxophone convinge prin programe concertistice creative și aranjamente proprii, deschizând astfel auditoriului noi lumi sonore.

Distribuie dacă îți place!
Alte articole:   Elevii ar putea renunța la mască la orele de sport, în anumite condiții. Ce spun medicii

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate