Fitch a confirmat ratingul oraşului „BBB minus”, cu perspectivă stabilă

Fitch a confirmat ratingul oraşului „BBB minus”, cu perspectivă stabilă

brasov, panorama aerianaRatingul ”BBB minus” reflectă aşteptările agenţiei privind menţinerea pe termen mediu a performanţei operaţionale a municipiului Braşov, care va sprijini capacitatea solidă de autofinanţare.

De asemenea, agenţia ţine cont şi de planurile ambiţioase de investiţii, care ar putea avea nevoie de finanţarea datoriei după 2016, şi de riscurile indirecte cauzate de nivelul ridicat al datoriei fostului furnizor de energie termică, care în prezent se află în proces de reorganizare, precizează portalul economica.net.

Fitch se aşteaptă ca bilanţul operaţional al oraşului Braşov să rămână solid în 2015-2017, în medie de 20% din venitul operaţional. Aceste rezultate ar trebui să fie suficiente pentru menţinerea nivelului actual al datoriei, apreciază agenţia.

Nivelul bilanţului va fi sprijinit de adoptarea unor măsuri de control al costurilor de către autorităţilor locale şi de majorarea veniturilor din taxe, sprijinite de creşterea economiei României, estimată de agenţie la 3,7% în 2015.

Distribuie dacă îți place!
Alte articole:   Cod galben de vreme severă, la Brașov!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.