blog-logo

Mihai Sturzu: Probabil luni îmi voi da demisia din PSD. Replica lui Dragnea…

Mihai Sturzu: Probabil luni îmi voi da demisia din PSD. Replica lui Dragnea…

mihai sturzuSocial-democratul Mihai Sturzu a afirmat sâmbătă că se gândește să se despartă de PSD și probabil, în cursul zilei de luni, își va da demisia din acest partid.

Anunțul lui Sturzu vine după ce a lansat mai multe acuze la adresa președintelui formațiunii politice, Liviu Dragnea, cerându-i acestuia să se retragă din funcția de lider PSD pentru că este implicat într-un dosar de corupție, iar Dragnea, la rândul său, l-a acuzat că i-ar fi propus să organizeze un scenariu politic din care să reiasă o mișcare și să rezulte ulterior o alianță parlamentară.

„Eu nu sunt atât de expert la politică cum este Liviu Dragnea, dacă are astfel de planuri este foarte bine. Eu știu ce am învățat din cărți și sunt convins că PSD are nevoie de reformare. Ce vrea să facă Liviu Dragnea nu știu. Eu i-am cerut mai multă independență pentru TSD”, a declarat Mihai Sturzu.

El a respins acuzațiile potrivit cărora ar fi vorbit în numele lui Victor Ponta. „M-a dezamăgit profund această atitudine a lui Liviu Dragnea. Nu este un secret pentru nimeni că am intrat în politică acum cinci ani, la invitația lui Victor Ponta, care mi-a spus atunci că o mână de oameni tineri pot reforma PSD. Din păcate, au trecut cinci ani, să pierdem alegeri, să ne dăm seama că PSD nu se poate reforma. L-aș întreba pe domnul Dragnea dacă acest caracter sub semnul întrebării pe care îl observă azi la mine și la Victor Ponta nu l-a observat și înainte când îi făcea campanie lui Victor Ponta și eu dormeam nopțile prin parcări în campanie. Trebuia să ne spună atunci că nu avem caracter OK. (…) Mi se pare că problema nu e aici, ci la Liviu Dragnea, care are probleme de credibilitate”, a susținut Sturzu.

Alte articole:   Penala lui Coliban, city manager la Brașov? Femeile care conduc, de fapt, Primăria

El a declarat presei că se gândește să își continue cariera politică cu un alt proiect, undeva la nivel local, „acasă în Brașov”.

„Eu sunt din Brașov. Poate construim ceva de la zero acolo, cu oameni care în niciun caz nu susțin acest proiect politic. Oricum e prea devreme să vorbim acum”, a spus el.

Mihai Sturzu a precizat că a cerut suspendarea lui Dragnea în conformitate cu prevederile Codului de conduită pe care acesta l-a propus și în concordanță cu ceea ce scrie pe site-ul ÎCCJ.

„Am cerut suspendarea lui Liviu Dragnea în conformitate cu Codul de conduită pe care acesta l-a propus și în concordanță cu ceea ce scrie pe site-ul ÎCCJ. Dacă în statutul PSD nu mai poți fi membru dacă ești condamnat pentru corupție, i-am solicitat lui Liviu Dragnea, pe a cărui inteligență mă bazez, să facă el primul pas, pentru că el spune mereu să punem interesul partidului mai presus decât cel personal”, a completat Sturzu.

Alte articole:   Penala lui Coliban, city manager la Brașov? Femeile care conduc, de fapt, Primăria

În ceea ce privește viitorul său în PSD, el a arătat că aceasta a fost ultima încercare de a trage un semnal de alarmă în partid, că trebuie să se reformeze și trebuie să se desprindă „de PCR, FSN, practicile acestor organizații foarte triste”.

Prezent sâmbătă la congresul TSD, Liviu Dragnea a spus că Mihai Sturzu ar fi dorit să realizeze un scenariu, din care să iasă o mișcare, care să crească ulterior, după care să fie făcută o alianță parlamentară.

„Mie mi-a propus dl aviator Mihai Sturzu ceva care m-a cutremurat: ca, după tragedia de la Colectiv, el să folosească acea emoție — o tragedie în care au murit 60 de tineri — să vină la sediul PSD cu niște tineri, să-mi facă niște propuneri, pe care eu să nu le accept, după care el să facă o mișcare și acea mișcare să crească și, ulterior, să facem alianță parlamentară. Nu este admisibil să te gândești că poți folosi o tragedie în care au murit 60 de tineri pentru așa ceva”, a afirmat Dragnea, de la tribuna congresului TSD.

Distribuie dacă îți place!
  1. Sa-l ia cu el si pe homalaul Dunca !! Sa plece amandoi si sa ne lase !

    Reply
  2. Sturzu candidat la primăria Bv! Din partea cui? Hai, sa va văd…

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.