blog-logo

Costel Mihai: Pentru Primăria Brașov orice inițiativă civică este „apă de ploaie”

Costel Mihai: Pentru Primăria Brașov orice inițiativă civică este „apă de ploaie”

costel mihaiȘi când ne gândim că nu doar colectarea apei pluviale a fost scumpită de către cei de la Compania Apa Brașov! Dealtfel, să ne aducem aminte cum arăta Brașovul după ruperea de nori de la sfîrșitul lunii iulie: subsoluri inundate, trafic blocat, cantități uriașe de apă în urma unor ploi abundente dar dublate de inficiența rețelei de canalizare gestionată de Compania Apa Bv.

Cu toate acestea cei de la Compania Apa Braşov au înțeles să sfideze opinia publică si au intenționat să-și acorde un spor de «impermeabilitate», adică pe șest, ca să-și mărească indemnizațiile de conducere, bineînțeles după o mărire considerabilă a prețului metrului cub de apă. În aceste condiții, MP Brașov, recunoscut din ce în ce mai mult în societatea brașoveană ca fiind „ochiul vigilent al cetățenilor”, a semnalat încă de la începutul lunii septembrie  anomalia privind salarizarea de la Compania Apa, dar și despre faptul că apa are un cost nejustificat precum și ineficiența sistemului de preluare a apelor pluviale de către rețeaua de canalizare.

Alte articole:   Leul românesc împlinește 186 de ani. Cum a apărut moneda națională

Mai mult, în aceeași lună a demarat o amplă campanie de strângere de semnături pentru diminuarea tarifelor la apă-canal, acțiune care a pus pe jar autoritățile locale. În scopul semnării petiției publice și conform normelor legale și civilizate care trebuie să guverneze o astfel de inițiativă civică, Mișcarea Populară  Brașov a solicitat Primăriei prin adresa nr. 76402 din 05.10.2015 punerea la dispoziție a unor mici spații, temporar, pentru amplasarea unor corturi unde cetățenii să aibă posibilitatea să vină să semneze acestă petiție.

Această autorizație nu a venit niciodată! Lucru care întărește percepția noastră, dar și a brașovenilor că sunt de-a dreptul sfidați prin atitudinea arogantă din ce în ce mai clară a celor din Primărie când vine vorba de interpelări venite, până la urmă, chiar și intermediat, din partea celor care i-au ales. Totodată trebuie reținut că această societate, Compania Apa Bv, este totuși una publică! Tot ca o cerință legitimă s-a înscris și solicitarea publică ca tot în mod public să fie pus la dispoziția cetățenilor cel mai recent raport de activitate prezentat de directorul general Consiliului de Administrație, lucru care evident nu s-a întâmplat.

Alte articole:   Microsoft lansează autentificarea fără parolă pentru toţi utilizatorii

În acest sens responsabilitatea cade în sarcina PNL Brașov, formațiune care are majoritatea în Consiliul Local și Consiliul Județean și pe cale de consecință și în AGA a Companiei Apa Bv. Ne miră totuși ,,zgârcenia” care i-a caracterizat pe unii reprezentanți ai acestui partid în condițiile în care, spre exemplu, cu ocazia Conferinței regionale a PNL din luna noimbrie, au fost foarte darnici și și-au pus la dispoziție, în două săptămâni la rând, spații din clădirea Consiliului Județean pentru organizarea acelui eveniment.

Bineînțeles că noi, cei de la MP Brașov, nu contestăm dreptul (I)legitim a celor de la PNL Brașov de a presta la ,,căldurică” în instituțiile statului diverse interese partinice dar cerem cel puțin respectarea dorinței ,,trecătorilor” din frigul străzii de a putea să-și exercite bruma de drepturi pe care democrația le pune la dispoziție printre care și cel de a se exprima liber, dar organizat, într-o minimă dar garantată constituțional formă de activism civic.

Alte articole:   Kids Tâmpa - CSO Plopeni, sâmbătă, pe ICIM

Oare de ce autorităților le este teamă de câteva liste de semnături atâta vreme cât, spre exemplu, au multe instituții publice din subordine care nu au postate nici la această oră obligatoriile declarații de avere și de interese pe siteurile lor, eludând astfel legea?

  • Costel Mihai, 
  • președinte MIșcarea Populară Brașov
Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.