blog-logo

Un brașovean, campion mondial la parapantă!

Un brașovean, campion mondial la parapantă!

george coteUn brașovean, George Coteț, a câștigat titlul mondial (și are un nou record mondial) la aterizarea la punct fix la zoborul cu parapantă, la campionatul mondial din Dubai (FAI World Air Games).

Rezultatele oficiale au fost anunțate în această dimineață, la ora 7.00, ora locală. La competiție au participat 19 sportivi din 14 țări, din întreaga lume.

„Am găsit în cizmuliţa din telefon mesajul… «Când te trezeşti să ştii că sunt campion mondial». România are prima medalie de aur în istorie la FAI World Air Games şi primul record mondial în aviaţie. Iar eu sunt nevastă de campion. Că şi ăsta e un titlu…”, şi-a anunţat Mihaela Coteţ prietenii, în această dimneaţă.

Alte articole:   Brașovul, unul dintre orașele cu cei mai mulți turiști, în luna ianuarie

Brașoveanul George Coteţ este cel mai bun pilot din România la categoria „aterizare la punct fix“ şi ocupă locul patru, în urmă cu doi ani, la nivel mondial, fiind şi câştigător de Cupă Mondială. George zboară cu parapanta din 1990, spune că zborul este viaţa sa şi că senzaţia pe care o trăieşte atunci când este în aer nu poate fi descrisă în cuvinte.

„Am mii de ore de zbor la activ, cel mai mult am stat în aer 16 ore. Când eşti acolo, sus e o senzaţie care nu poate fi descrisă în cuvinte. Dacă spui că e frumos, e insuficient. (…) E chemarea aia care te face să stai acolo sus. Şi dacă ţi-e foame şi dacă ai vreo altă problemă tot îţi vine să stai acolo“, declara George Coteţ în 2013.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.