blog-logo

Hai să ne facem de râs cu fake-uri: Brașovul nu e destinație de Crăciun

Hai să ne facem de râs cu fake-uri: Brașovul nu e destinație de Crăciun
Atât poate Brașovul, în fiecare an. Sau atât pot cei care sunt la butoane în Primărie...

Atât poate Brașovul, în fiecare an. Sau atât pot cei care sunt la butoane în Primărie…

Mai mulți colegi din presă au fost înșelați de un anunț pompos de la cei care spun că promovează Brașovul Capitală Culturală Euorpeană 2021. Crăciunul în Piața Sfatului va fi iar o adunătură de cotețe, un brad luminos și cam atât.

Braşovul este singurul oraş din România inclus într-un top realizat de outret.com al orașelor mai puțin cunoscute în care să îți petreci Crăciunul. În top mai sunt orașe din Polonia, Slovenia, Italia, Marea Britanie, Germania, Croaţia sau Austria. Outret.com scrie că Braşovul că este un oraş medieval, construit în stil gotic, spectaculos prin faptul că Muntele Tâmpa străjuieşte deasupra lui.

Dar iată ce scrie Adrian Ciocălău pe blogul său: „Pentru că nu auzisem niciodată de OutreT.com, și cam știu site-urile din domeniu, am zis să fac un pic de research. Nu de alta, dar eu am auzit că Piața de Crăciun din Sibiu este mult mai frumoasă decât cele trei barăci cu vin fiert din Piața Sfatului din Brașov și mă miram de alegerea „editorilor”. Prima dată am zis ia să vedem ce trafic are OutreT.com și am rămas surprins să văd că stă un pic mai bine ca blogul ăsta, pe care nu-l citesc decât câțiva prieteni și alți câțiva care intră din căutările de pe Google…”.

Alte articole:   Ziua de naștere ar putea deveni zi liberă prin lege

Adică, OutreT.com, este puţin mai răsărită decât Agenţia aia de Promovat şi Dezvoltat Turismul din Braşov, prezidată de Macedonschi.

Apoi, am zis să văd cine deține site-ul și aici surpriza a fost și mai mare:

OutRet.com WHOIS DNS Domain Info DomainTools

„Așadar, OutreT.com, despre care ne-am bucurat toți că ne recomandă frumosul oraș ca destinație de top pentru petrecerea Crăciunului în 2015, a fost înregistrat în 2014 și este deținut de PFA Miruna Elena Corneanu. Una e atunci când Lonely Planet plasează Transilvania pe primul loc în topul regiunilor de vizitat în 2016, alta când PFA Miruna recomandă Brașovul ca destinație de top pentru Crăciun”, notează Adrian.

Dacă vrem să ştim cum arată un oraş, împodobot de Crăciun, iată Sibiul (chiar şi Codlea va fi oraş de poveste, cu un patinoar iluminat magic de sărbători, în centrul istoric). La Braşov, mai avem de aşteptat, din păcate.

Alte articole:   SlanăFest Brașov, ediția a IV-a!

„Cea a putut Sibiul, poate şi Braşovul”, dar nu cu Miklos Gantz administratorul oraşului, sau cu Macedonschi promotor al turismului.

Distribuie dacă îți place!
 1. Tocmai i-a crescut traficul pe site.

  Reply
 2. Articolul respectiv era despre destinatii mai putin cunoscute de Craciun, si nu despre destinatii de top.

  Reply
 3. tocmai ce i-am floodat siteul.

  Reply
 4. si cati bani a-ti luat sa promovati sibiul si nu brasovul?e ridicol sibiul este o porcarie inghesuita si gri pozele cu piata sibiului de craciun nu sunt spectaculoase arata o piata cu aceleasi lumini pe care brasovul le atarna pe republicii dar atarnate in piata deasupra capetelor ghici ce aceleasi baraci ca si in piata sfatului din brasov nu se poate aprecia din poze daca u intradevar chestii mai interesante decat baraciile din piata sfatului sau vand acelasi vin expirat si castane cica coapte vrei sa demonstrezi ceva nenea blogeru fa poze concrete nu din elicopter si fa o paralela intre ce dughene sunt amplasate la brasov si cele amplasate in exagerat de laudatul sibiu dar cu imagini clare concrete puse una langa alta si obiective nu cautate cu lumanarea colturile care iti pot da tie avantaj si doar acelea fotografiate ca orice om care trece prin aceste 2 locatii in aceasta perioada sa poata recunoaste locurile din pozele tale si nu se le caute pe dupa boscheti si sa ateste ca reflecta realitatea

  Reply
 5. Are perfecta cu pseudopromovarea pe un site anonim.
  Din nefericire chestiile astea tind sa devina o pacoste si la Brasov nu numai la Sibiu.
  Cat priveste rezultatul insa aici statistica il bare la poponeata pe autorul articolului ( care intre noi are cred o chestie personala cu cei doi )
  Asadar Sibiul are statistic de 2, 5 ori mai putini turisti decat Brasovul si jumatate ca si numar de turisti straini!!
  Deci titlul cel mai potrivit ar fi fost „Cu GANZ SI MACEDONSCHI AVEM AANSE CAT DE CURAND SA AJUNGEM LA FEL DE NEVOLNICI CS SI SIBIUL”

  Reply
 6. Mai ducase in masa dl Gantz si Scripcaru George.
  Ce draqu Brasovenii sunt asa batuti in cap, al aleg pe moldoveanu prost ,tolomac , penal , puscariabilul George Scripcaru pentru ce??
  Ce a facut pentru Brasov :Aturnat asfalt cu firma lui Butuza unde ia intrat niste sume frumoase in cont, contracte la gasca de golani din pdl ,spatii comerciale si teresa la interlopii din pdl, panselute -mentenanta parcurilor si spatiilor vezi firma cu credeti…? Tot din gasca face parte. Si cate altele nu a facut Moldoveanul Scripcaru …

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.