blog-logo

Codlea, luminată feeric de sărbători

Codlea, luminată feeric de sărbători

patinoar codleaMunicipiul Codlea va deveni un tărâm de basm. Autoritățile locale au pregătit o mulțime de surprize nu doar pentru cei mici, ci și pentru adulți. Atmosfera de sărbători va învălui urbea de la poalele Măgurii, așa cum nu a fost niciodată.

„Mă bucur să observ că există deschidere și comunicare din partea cetățenilor, că aceștia se implică și vin cu idei în găsirea celor mai bune soluții la transformările prin care trece orașul nostru. Vă asigur că voi ține cont de propunerile și sugestiile dumneavoastră, așa cum am salutat și ideea, excelentă de altfel, de a folosi bradul din cartierul Măgura pentru fi împodobit cu ocazia sărbătorilor de iarnă. Vreau să vă spun că, împreună cu echipa din Consiliul Local Codlea, am decis să împodobim orașul așa cum merităm cu toții și să marcăm, cu acestă ocazie, și faptul că Centrul Istoric al municipiului poate fi de referință pentru orice burg European. Faţă de anul trecut, vom avea cu 30-40% mai multe ghirlande şi figurine luminoase”, a precizat primarul municipiului Codlea, Cătălin Muntean.

„Ploaie” de lumini în Centrul Istoric

În Centrul Istoric va exista un om de zăpadă uriaş, înalt de 3,5 metri, care în mod cert va fi una dinte atracţiile principale ale copiilor. De asemenea, în fiecare sens giratoriu vor exista „lumânări”, iar pe stâlpii de iluminat public vor fi amplasate 100 de figurine luminoase, flori sau brăduţi, special create pentru municipiul Codlea.

Alte articole:   Dan Alexa: „Ne dorim mult să batem şi Steaua şi Dinamo în 7 zile”

De asemenea, şi strada Măgurii va căpăta o ambianţă de poveste. Cei 65 de stâlpi care au fost montaţi pentru iluminatul ornamental au fost îmbrăcaţi în ghirlande de brad artificial, peste care au fost înfăşurate ghirlande luminoase. Nici intrările în municipiu dinspre Braşov şi Făgăraş nu au fost uitate, aici urmând să apare bannere luminoase cu urarea de „La mulţi ani!”, iar pe zidul Cetăţii va fi montat unul cu „Sărbători fericite!”.

Brad impozant în Promenadă

Centrul Istoric va avea un brad impozant. „Am decis să aducem un brad natural, pentru că au fost critici faţă de aspectul celor artificiali. De aceea, vom avea în fiecare an, de acum încolo, un brad cu care să ne putem mândri oriunde. Acesta va fi împodobit în culorile alb şi albastru. Vor fi 800 de metri de ghirlande luminoase, 150 de metri de tub luminos alb, 500 de instalaţii luminoase albastre, alte 250 de instalaţii albe, 60 de globuri agintii şi albastre, 200 de metri de beteală argintea, iar vârful bradului are aproape 2 metri înălţime”, a dezvăluit Cătălin Muntean ce pregătiri se fac pentu bradul de Crăciun.

Alte articole:   Sigfried Mureșan despre Planul REPowerEU: Vrem să reducem total dependența de combustibilii fosili din Rusia

El a precizat că vor fi împodobiţi şi brazii de pe strada Laterală, din Piața Românească și cel de lângă zidul Cetăţii.

Patinoarul, piesa de rezistență a sărbătorilor

Începând din această iarnă, locuitorii orașului vor avea în fiecare an un patinoar instalat în Promenadă, care va funcționa până în martie.

„Așa cum localități mai mici ca număr de locuitori precum Ghimbav și Cristian pot avea, trebuie să avem și noi pentru a ne bucura pe deplin de sărbătorile de iarnă. Patinoarul are 450 și va fi funcțional din data de 5 decembrie pentru o perioadă de 3 luni, odată cu aprinderea luminilor de sărbători şi a ghirlandelor luminoase din bradul de Crăciun”, a precizat edilul.

Copiii care au patine vor putea folosi gratuit patinoarul ori de câte ori doresc în limita programului stabilit, iar cei care nu au patine le vor putea închiria la prețul de 5 lei/1 oră și jumătate. Persoanele adulte pot închiria patine cu 10 lei pentru același interval de timp.

Alte articole:   Siegfried Mureșean: UE va impune restricții dacă nu va fi reciprocitate din partea SUA pentru acordarea de vize pentru toți cetățenii europeni

Întreaga zonă din Centrul Istoric va fi acoperită cu o perdea luminoasă, care după lăsarea întunericului va crea o atmosferă de basm. Tot în data de 5 decembrie va fi aprinsă şi stema luminoasă a municipiului Codlea, care este amplasată pe Muzeul Tradiţiilor din Codlea.

Cadou de sărbători și de la Consiliul Județean

„În ultima ședință a Consiliului Județean Brașov s-a decis alocarea sumei de 540.000 lei care vor fi folosiți pentru reparaţia străzilor Măgurii, Vulturului și Șoimului. Vreau să le mulţumesc celor doi vicepredinţi ai Consiliului Judeţean, Claudiu Coman şi Mihail Veştea, că au dat curs solicitărilor mele de a nu mai fi «sancţionat» municipiul Codlea, pentru că avem nevoie de fonduri pentru programul ambiţios de investiţii multianuale pe care l-am demarat”, a precizat edilul.
Banii care anul acesta nu vor fi cheltuiți vor fi redistribuiți în fondul de rulment care anul viitor va fi folosit pentru reabilitarea străzilor Coastei, Cărării, Cetății.
Municipiul Codlea a primit cea mai mare sumă în timp ce Făgărașul, Victoria și Predeal au primit câte 200.000 lei, iar Săcele a primit 155.000 lei, și Ghimbav 94.000 lei. Râșnovul și Rupea nu au primit fonduri.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.