blog-logo

Un jandarm și un polițist, condamnați că au omorât în bătaie un brașovean

Un jandarm și un polițist, condamnați că au omorât în bătaie un brașovean
justitiePedeapsă incredibil de blândă pentru un poliţist de la Transporturi Feroviare Braşov şi un jandarm de la Gruparea Mobilă „Burebista”, acuzaţi că, în ianuarie 2013, au bătut un bărbat în apropierea Gării Braşov, apoi l-au abandonat în boscheţi, acesta decedând la spital, au fost condamnaţi la trei ani de închisoare cu suspendare.
Tribunalul Braşov i-a condamnat pe poliţistul Liviu Andrei Iordache şi jandarmul Traian Octavian Dăsculţu la trei ani de închisoare cu suspendare cu termen de încercare de opt ani, pentru purtare abuzivă şi lovituri cauzatoare de moarte. Sentinţa este foarte blândă, în contextul în care pentru omor se dau pedepse mult mai grele, iar în acest caz avem de a face cu persoane care au comis o crimă când era în exerciţiul funcţiunii, ceea ce constituie circumstanţe agravante! (A se vedea sporurile de pedeapsă primite de judecătorii care nu „împărţit” strâmb dreptatea. Însă, trebuie precizat că judecătorii sunt suverani, iar procesul nu s-a finalizat).
Sentinţa instanţei, dată în 19 noiembrie, nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel în termen de zece zile de la comunicare, precizează Mediafax.
În noaptea de 21 spre 22 ianuarie 2013, poliţistul şi jandarmul au bătut crunt un bărbat de 47 de ani, pe care apoi l-au abandonat în zona Pasajului Tudor Vladimirescu din Parcul Tractorul, de lângă Gara Braşov. Bărbatul a zăcut două zile în boscheţi, în frig, fiind găsit în final de un cetăţean care a chemat ambulanţa. Victima a fost transportată la spital, unde a fost audiată de procurori de două ori. După patru zile de la internare, în 28 ianuarie, bărbatul a murit la spital, iar în 1 februarie Parchetul Tribunalului Braşov a început urmărirea penală pe numele poliţistului şi jandarmului pentru loviri cauzatoare de moarte şi purtare abuzivă.
În urma incidentului, jandarmul de la Gruparea de Jandarmi Mobilă „Burebista”, în vârstă de aproximativ 30 de ani, nu a mai fost lăsat să participe la misiuni de ordine publică şi i-a fost retrasă muniţia din dotare. La rândul său, poliţistul de la TF Braşov şi-a dat demisia imediat după ce a început urmărirea penală pe numele său.
Distribuie dacă îți place!
Alte articole:   Direcția de Asistența Socială Râșnov caută voluntari

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate