blog-logo

Primăria Braşov boicotează strângerea de semnături pentru reducerea tarifului la apă-canal

Primăria Braşov boicotează strângerea de semnături pentru reducerea tarifului la apă-canal

contor apometru apa brasov

Campania de strângere de semnături pentru reducerea tarifului de apă – canal este îngreunată de conducerea Primăriei Braşov. Absolut neîntâmplător, muncipiul Brşaov este unul dintre acţionarii semnificativi (42%) ai Companiei Apa SA.

„Am făcut adresă la Primăria Brașov, în 5.10.2015, în care am solicitat amplasarea acelor corturi – puncte fixe, pentru strângerea de semnături. Au trecut mai mult de 30 de zile și nu am primit niciun răspuns, nici că putem, nici că nu putem să amplasăm corturile, iar cei de la Poliția comunitară ne-au luat la întrebri dacă avem autorizație să adunăm pe stradă semnături, iar eu i-am întrebat ce reglementare îmi interzice să adun semnături dacă nu avem un punct fix, ci mergem pe stradă şi vorbim cu braşovenii”, a declarat Costel Mihai , preşedintele Mişcării Populare Braşov, inţiatorul campaniei de strângere de semnături.

Alte articole:   Serviciul de Evidență a Persoanelor de la Primăria Brașov permite și accesul pentru persoanele nevaccinate

Acesta a precizat că poliţiştii locali şi-au motivat intervenţia pe motiv că ar fi primit sesizări (??): „Nu știu dacă au existat sau de unde au venit altfel de sesizări, dar până la finele anului vom depune miile de semnături, așa cum am promis, la Consiliul Local şi Consiliul Judeţean, care împreună au 84% din acţiuni, care pot lua o decizie pentru reducerea tarifului la apă şi canalizare, pentru că PNL este majoritar în ambele consilii.  Ne vom onora promisiunea chiar dacă activitatea noastră a fost îngreunată de lipsa unei autorizații pentru amplasarea unor corturi. referitor la conducerea Companiei Apa, nici la această oră nu s-a dat publicităţii compoanența Consiliului de Administrație, deși există o ordonața a Guvernului, privind managementul corporatist al înteprinderilor publice, care precizează că este obligatoriu să fie publică aaceată informaţie. Mai mult, nu am primit nici răspuns la adresa trimisă pe această temă, motiv pentru care în această săptămțnă vom timbra acțiune în instanță ca să îi obligăm să respecte legislația, să publice pe site-ul companiei CV-ul, declarațiile de avere și de interese ale membrilor Consiliului de Administraţie”, a precizat Costel Mihai.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.