blog-logo

Epava planorului prăbușit, expertizată la București

Epava planorului prăbușit, expertizată la București

planor cazut mircea craciun2Bucăţile rămase din planorul prăbuşit vor fi duse cu un elicopter la Ghimbav, iar apoi la sediul Centrului de Investigaţii şi Analiză pentru Siguranţa Aviaţiei Civile (CIAS) din Bucureşti, pentru a fi expertizate.

Toate bucăţile planorului părbuşit au fost strânse de la locul tragediei, depozitate cu atenţie în cutii şi vor fi transportate cu ajutorul unui elicopter. Aparatul de zbor nu va ateriza la locul prăbuşirii deoarece zona nu permite şi în apropiere. Probele vor fi duse în braţe până la elicopterul care le va transporta la Aeroclubul din Ghimbav şi ulterior la sediul Centrului de Investigaţii şi Analiză pentru Siguranţa Aviaţiei Civile (CIAS) din Bucureşti unde vor fi supuse unei expertize pentru stabilirea cauzei părbuşirii.

Alte articole:   Bacalaureat 2022, sesiunea de toamnă. Astăzi, proba scrisă la Limba română

Planorul şi trupul pilotului Mircea Crăciun au fost descoperite sâmbătă de un turisti în masivul Postăvaru. Trupul pilotului a fost dus deja la autopsie, iar procurorii aşteaptă să afle care a fost cauza morţii. Epava planorului va fi ridicată şi ea astăzi. Se pare că va fi folosit pentru operaţiune un elicopter. Până la ridicarea tuturor bucăţilor din planor zona este păzită de jandarmi. Experţii de la Centrul de Investigaţii şi Analiză pentru Siguranţa Aviaţiei Civile (CIAS) urmează să alanizele toate bucăţile rămase din planor pentru a stabili care a fost cauza prăbuşirii.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.