blog-logo

Drumul Ruşinii Jibert-Rupea intră în reparaţii

Drumul Ruşinii Jibert-Rupea intră în reparaţii

drum jibertDupă ce Guvernul a reuşit să repare drumul Şercaia – Hoghiz, care ani de-a rândul a fost denumit „Drumul Ruşinii”, un al doilea traseu a preluat aceată titulatură. Este vorba despre Rupea-Jibert-Făgăraș.

Din fericire, există premisele ca şi acest drum judeţean să fie reparat, iar traficul rutier  să se poată desfăşura normal. Preşedintele interimar al Consiliului Judeţean, Claudiu Coman, ne-a declarat că a semnat contractul pentru începerea lucrărilor de reparaţii minime, astfel încât să se poată circula în această iarnă. „Este vorba despre lucrări de plombări, pe care le vom finaliza rapid, mai ales că şi vremea a fost favorabilă. Acest drum va suferi o reparaţie capitală şi va fi modernizat, cu fonduri europene”, a precizat Coman.

Alte articole:   Proiecte pentru 2021 la Făgăraș, în contextul crizei sanitare

Agenției de Dezvoltare Regională (ADR) Centru a aprobat lista cu drumurile județene care vor fi finanțate cu fonduri nerambursabile în exercițiul financiar 2014-2020. Județul Brașov a obținut cea mai mare finanțare din regiune, pentru 130 de kilometri de drumuri, a căror reparații ar costa undeva la 30-40 de milioane de euro. Celelalte județe au finanțare pentru o medie de 70 de kilometri.

Unul dintre drumuri este cel care face legătura între Făgăraş şi Rupea, cu o bifurcaţie către Sighişoara. Este vorba despre drumul judeţean Făgăraş – Şoarş – Lovnic – Jibert – Dacia -Rupea, cu ramificaţii căter Bărcut – limita de judeţ Sibiu şi spre Sighişoara (54 km).

Al doilea drum este cel de la Perşani – Şinca Veche – Recea – Lisa – Drăguş – Ucea – limita de judeţ cu Sibiu (55,8 km), iar al treilea este cel de la Măieruş – Apaţa – Ormeniş – Augustin – limia judeţului Covasna (30 km) spre Baraolt. Acest drum va fi reparat şi pe teritoriul judeţului Covasna, pe o lungime mai mare, motiv pentru care lider de proiect este judeţul vecin.

Alte articole:   A fi artist nu este doar un hobby sau ceva sezonier - este un mod de a trăi - interviu cu Ana-Maria Gălețeanu - ilustrator

„În prezent, prioritatea noastră este să pregătim documentaţiile, astfel încât atunci când se deschide linia de finanţare, să le depunem imediat. La nivelul Consiliului Judeţean avem aprobate sumele necesare pentru întocmirea documentaţiilor cadastrale – pentru cel de la Măieruş este chiar finalizată, iar la celelalte se lucrează. Una dintre condiţiile impuse de finanţator este ca aceste drumuri să facă legătura între coridoare de transport importante. Ne grăbim să depunem primii documentaţia pentru că, dacă mai rămân eventuale resturi după licitarea tuturor drumurilor din regiune, să ne pregătim cu proiecte mai mici, poate reuşim să mai atragem ceva bani”, delcara vicepreședintele Consiliului Județean, Mihail Veştea, la jumătatea anului acesta.

Alte articole:   Cuza Vodă, familia Mureșenilor și Unirea de la 1859

 

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate