blog-logo

Emil Niţă: „Sper ca noul Guvern să menţină prevederile din Codul Fiscal”

Emil Niţă: „Sper ca noul Guvern să menţină prevederile din Codul Fiscal”

emil nitaDeputatul PSD, Emil Niță, a declarat vineri că speră ca noul guvern, care va şi trece de votul Parlamentului, să menţină toate prevederile din Codul Fiscal care a fost adoptat cu o largă majoritate, inclusiv deciziile care au fost stabilite prin ordonanţe de guvern.

„Dorinţa noastră e să se simtă creşterea economică, constantă în ultimii trei ani, şi în buzunarul omului de rând, dar şi pentru mediul de afaceri. Impozitul pe dividende, TVA-ul de la 24 la 20%, TVA la apa 9% impozitarea graduală a firmelor cu 1, 2 sau fără angajaţi,  să se facă, aşa cum am stabilit, de la 1 ianuarie 2016. Am creat prin acestea premisele unei stabilităţi, unei predictibilităţi”.

Alte articole:   „Bun găsit, domnule Mozart!” deschide Festivalul Mozart, online

În altă ordine de idei, deputatul Emil Niţă a explicat raţiunea creşterii salariilor la bugetari cu 10%: „Se discutase despre cele doua creştereri de 25% pe sănătate şi educaţie. Dacă nu prindeau votul Parlamentului, nici acestea nu se aplicau. Am anticipat, într-un fel, timingul pentru salarizarea unitară. Nu ştiam dacă noul guvern va mai dori salarizarea unitară. E adevărat că Parlamentul de obicei susţine sau e în acord cu politica Guvernului. Totuşi, Parlamentul este cel care ia hotărâri, şi Preşedinţia, într-un final. O să vedeţi că nu au fost decizii greşite, pe proiectul de buget de la anul, dacă acesta va fi suficient de bine discutat în primul rând în cadrul Guvernului, se vor găsi resurse”.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate