blog-logo

Consiliul Județean Brașov a semnat contractul pentru modernizarea Corpului B al Spitalului Județean

Consiliul Județean Brașov a semnat contractul pentru modernizarea Corpului B al Spitalului Județean

spitalul judetean brasovPreședintele interimar al Consiliului Judeţean Brașov, Claudiu Coman, ne-a confirmat că în cursul zilei de vineri a fost semnat contractul pentru modernizarea corpului B, al Spitalului Clinic Județean de Urgenţă Brașov.

Licitaţia a fost adjudecată de o asociere a două firme, din Baia Mare şi Tulcea, și a fost suspendată câteva luni fiind unul dintre motivele de anchetă ale procurorilor DNA la Consiliul județean Brașov.

Ce înseamnă această modernizare

Practic, se vor realiza recompartimentări, astfel ca fiecare salon să aibă grup sanitar, refacerea în totalitate a instalaţiei electrice, de gaz, apă şi, dacă va permite bugetul, şi, apoi, cumpărarea de mobilier şi alte dotări. Lucrările se impuneau în contextual în care Corpul A al Judeţeanului a fost modernizat încă din anul 2008.

În cadrul acestui proiect de modernizare se va instala şi un sistem de climatizare în toate spaţiile, respective atât în saloane, cât şi pe coridoare sau în grupurile sanitare, astfel ca pe timp de vară bolnavii să nu mai facă „saună”. Totodată, se va monta şi un sistem de supraveghere video cu timp de stocare minim 10 zile. Sistemul va acoperi întreg corpul B, dar cerinţa CJ Braşov este ca instalaţia să poată fi extinsă pe viitor şi în Corpul A.

Pe lista de investiţii se mai regăseşte şi montarea unui sistem de detecţie şi alarmare în caz de incendiu, instalarea unui sistem de alarmare la fiecare pat cu semnalizare pe hol şi în cabinetul asistenţilor, a unui sistem de distribuţie a semnalului TV, inclusiv prize TV în saloane şi rezerve, dar şi instalarea unui sistem de control acces.

claudiu coman„Lucrările de modernizare a Corpului B au fost estimate la suma de 26,34 de milioane de lei (cu tot cu TVA), iar din acești bani 890.180 de lei, fără TVA, va fi costul lucrărilor de proiectare. Termenul de realizare a proiectului tehnic este de 60 zile, pe parcursul acestei perioade constructorul având obligaţia de a depune documentaţiile necesare obţinerii restului avizelor pentru autorizaţia de construire. Lucrările propriu-zise ar urma să fie realizate pe o perioadă de un an şi să aibă o garanţie de cinci ani. Reabilitare Corpului B al Județeanului înseamnă și aducerea acestei clădiri la normele sanitare cerute de Uniunea Europeană”, a precizat Claudiu Coman.

 

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.