blog-logo

Un jandarm brașovean, medaliat de ONU „În serviciul păcii”

Un jandarm brașovean, medaliat de ONU „În serviciul păcii”

capitan farcas silviuPrimul jandarm român care participă la o misiune internaţională în Republica Haiti, căpitanul Fărcaş Silviu, a primit din partea Organizaţiei Naţiunilor Unite medalia „În serviciul păcii”, a informat joi Inspectoratul General al Jandarmeriei Române.

Distincţia, conferită celor mai merituoşi militari participanţi la misiunea din Republica Haiti, a fost acordată în cadrul unei ceremonii oficiale la care a participat reprezentantul special al secretarului general al ONU, Sandra Honore, şi comandantul misiunii, general Ajax Porto Pinheiro.

În cadrul Misiunii Organizaţiei Naţiunilor Unite de Stabilizare din Haiti (MINUSTAH), cu durata de un an, ofiţerul Jandarmeriei Române îndeplineşte funcţia de monitor de poliţie civilă al ONU, având atribuţii în domeniul instruirii, reformării şi monitorizării sistemului naţional de poliţie din Republica Haiti.

Alte articole:   Făgăraș: Din 19 octombrie se pot depune cererile pentru ajutorul de încălzire

De asemenea, el participă şi la misiuni de menţinere şi asigurare a ordinii publice.

Căpitan Fărcaş Silviu din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Braşov este primul jandarm român selecţionat de ONU să participe la misiunea din Republica Haiti.

Premergător selecţiei organizate de reprezentanţii ONU, căpitanul Fărcaş Silviu a absolvit Cursul Internaţional de Monitor ONU la Institutul de Studii pentru Ordine Publică din cadrul Academiei de Poliţie. Căpitanul Fărcaş Silviu este căsătorit, are un copil şi este absolvent al Academiei de Poliţie, promoţia 2005.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.