blog-logo

A picat Oprea, dar Maria Grecea continuă lupta pentru siguranța traficului rutier din Brașov

A picat Oprea, dar Maria Grecea continuă lupta pentru siguranța traficului rutier din Brașov

maria grecea2La începutul verii, deputatul PNL Maria Grecea a prezentat o adresă depusă la Poliția Codlea, legată de faptul că pe tronsonul Codlea – Perșani de pe DN1 sunt foarte multe accidente, cu numeroase victime. La acea vreme, solicita explicații pentru cauzele acestor tragedii.
„În urma răspunsului primit am identificat două componente: una legată de faptul că reabilitarea drumului nu a fost una cu un grad mare de siguranță, iar pe tronsonul respectiv este o semnalizare şi marcare deficitară! A doua problema era legată de faptul că efectivul Poliţiei Codlea este unul subdimensionat, doar patru agenţi pentru trei  schimburi, care sa acopere peste 70 km. Am continuat demersul pe cele doua componente, astfel încât am depus întrebări legate de reabilitare, dar şi de marcaje la Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Braşov și am fost în audiență cu o scrisoare deschisă la dl. ministru de interne, Gabriel Oprea”, ne spune deputatul liberal ce s-a întâmplat cu demersurile întreprinse.
Potrivit răspunsului primit de la DRDP Brașov, „reabilitarea a fost una corectă”, dar se menționează că au demarat lucrări de semnalizare și marcaje pe anumite porțiuni doar dupa sesizarea Mariei Grecea. Mai mult, parcă în bătaie de joc, cei de la DRPD Brașov spun că va există o ședință comună cu reprezentanții Poliției din Codlea „pentru a identifica zonele cu risc mare de accidente” și pentru a se pune parapeți metalici de protecție! Păi specialiștii de la drumuri și poduri nu era mai bine mai întâi să se consulte, și pe urmă să se apuce de treabă??
În ceea ce privește scrisoarea deschisă trimisă lui Oprea, răspunsul l-a primit săptămâna trecută. „Răspunsul mă nemulțumește total, deoarece dl. Oprea spune că lucrările efectuate sunt în regulă, ceea ce contrazice părerea comandantului din Codlea care spune că a atras atenția asupra reabilitării, că este una cu un grad mare de risc, iar faptul ca DRDP a efectuat lucrări după sesizările făcute demonstrează că acel tronson nu era unul care sa se încadreze în parametrii de siguranţă.
Tot din răspunsul dlui. Oprea înțeleg ca Poliția Județului Brasov analizează posibilitatea suplimentării Poliției Codlea, cu doi agenți, atenție!, prin redistribuire!!. Adică, a aruncat responsabilitatea în spatele celor de aici, iar eu știu că Poliția județului nostru se confruntă cu o lipsă majoră de personal!”, a precizat Grecea.
Între timp, în octombrie, deputatul liberal a depus o nouă interpelare lui Oprea, prin care îi solicită, printre altele, să-i comunice care este efectivul Poliției Brasov, raportat la populația județului, în comparație cu alte județe similare (Cluj, Timiș, Constanța).
„Nu am primit un răspuns, nu știu dacă a apucat să-l redacteze. Un lucru e cert: voi continua acest demers pentru a avea asigurată siguranța cetățenilor în judeul pe care îl reprezint, indiferent de cine va conduce acest minister”, ne-a declarat Maria Grecea.

Distribuie dacă îți place!
Alte articole:   Salvamont Brașov: Risc însemnat de avalanşă în Carpaţii Meridionali
  1. Doamna grecea!! la o simpla consultare a legii bugetului pe anul trecut .. se afla ca angajarile din sursa externa in ministere sunt blocate.punct.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.