blog-logo

MP: Degeaba interzicem balurile bobocilor, dacă școlile nu sunt sigure în caz de incendiu

MP: Degeaba interzicem balurile bobocilor, dacă școlile nu sunt sigure în caz de incendiu

mihai costelSăptămâna trecută, Inspectoratul Școlar Județean Brașov a emis o recomandare de a suspenda organizarea tuturor balurilor bobocilor, iar acolo unde acestea sunt organizate, se fac pe responsabiltiatea profesorilor.

„Deși s-a mers pe prezumția de vinovăție, de către IȘJ, că acele locații nu au autorizații și avizele în regulă, se puteau găsi locuri care să îndeplinească condițiile neceare defășurării acestor activități. Considerăm că asistăm la o ușoară ipocrizie din partea autorităților, ținând cont că, atât la nivel local, cât și național, majoritatea unităților de învățământ nu au autorizație  de funcționare  din partea ISU. Nu vorbim de avize. Câte școli au expertiză tehnică de securitate la incendiu, scenariu de siguranță la incendiu ș.a.m.d.? Lumea trebuie să știe că degeaba există avize, acestea sunt premergătoare obținerii autorizațiilor”, a declarat astăzi, într-o conferință de presă, liderul Mișcării Popular Brașov, Mihai Costel.

Alte articole:   Ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, în vizită de lucru în județul Brașov 

El a subliniat faptul că, având în vedere că instituțiile de învățământ se află în proprietatea primăriilor, nu putem să nu ne întrebăm dacă acestea, în speţă Primăria Braşov, dacă ne referim la municipiul nostru, a făcut demersurile necesare pentru obținerea acestor autorizații.

„Dacă a bugetat aceste activități, ținând cont de faptul că în fiecare Consiliul de Administraţie de la fiecare grădiniţă, şcoală sau liceu există un repreznentant al primarului și un consilier local. Persoane care în mod normal trebuie să cunoască aceste situații și să le transmită mai departe Primăriei. Dacă nu se întâmpla nefericitul eveniment de la clubul Colectiv din București, oare ne aflam în normalitatea lui «Merge și așa?»”, a întrebat  retoric Mihai Costel.

Alte articole:   Admitere liceu 2022. Completarea fișelor cu opțiuni începe astăzi   

Acesta consideră că nu este firesc să tratăm aceeași chestiune gravă cu unități diferite de măsură: pe de o parte, sunt interzise balurile bobocilor în discoteci, cluburi etc., dar pe de altă parte nu există o siguranță în caz de incendiu nici măcar în locul unde elevii vin zi de zi, al școală. „Cerem ca autoritățile să dispună măsuri de urgență pentru intrarea într-o siguranță normală, astfel încât  copiii noștri să nu fie puși în pericol, dar nici să nu aibă de suferit. Primăria a fost atentă până acum la investiţiile care se văd, gen termpoane, zugrăveli, mai puţin la aceste aspecte ce ţin de siguranţa copiilor”, a punctat Mihai Costel.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.