Doliu pentru cultura brașoveană. S-a stins Liviu Steciuc!

Doliu pentru cultura brașoveană. S-a stins Liviu Steciuc!

liviu steciucO nouă veste tristă pentru brașoveni. Îndrăgitul artist brașovean, care și-a dedicat întreaga viață copiilor, s-a stins, după 45 de ani petrecuți la Teatrul de copii „Arlechino”.

Maestrul Liviu Steciu, cel care în 2012 a primit premiul special UNITER pentru întreaga sa carieră dedicată teatrului de păpuși românesc, a plecat dintre noi.

Regizorul Liviu Steciuc s-a născut la 3 decembrie 1944, în Braşov. Douăzeci de ani mai târziu, după ce a absolvit Institutul de Teatru „I.L. Caragiale“ din Bucureşti a venit la teatrul de copii din  Braşov. La doi ani după Revoluţie,  a ajuns, în mod fericit pentru brașoveni, la conducerea teatrului Arlechino. În 2009, Liviu Steciuc a fost distins cu titlul de cetăţean de onoare al municipiului Brașov.

Eu credeam că o să lipesc afişe sau că o să vând bilete şi, când colo, m-am trezit în biroul directorului, care-mi propunea să dau concurs pentru ocuparea postului de actor păpuşar. Atunci am dat şi prima audiţie. Un regizor m-a pus să citesc nişte fabule şi mi-a zis că mă aşteaptă la concurs. În aceea perioadă mi-am dat seama că am un talent care nu ieşise încă la suprafaţă şi au trecut 45 de ani de la primii mei paşi în acest teatru“, mărturisea artistul în 2009.

În cei 45 de ani de activitate, braşoveanul a rămas cu câteva spectacole în inimă. Cea mai dragă, însă, îi este piesa „Pescarul şi sufletul său“, de Oscar Wilde, la care a lucrat şase luni, până la cele mai mici detalii şi care a fost jucată la festivaluri internaţionale şi s-a bucurat de cele mai multe aprecieri. „Cele mai multe satisfacţii în viaţă le-am obţinut din teatru. Le spun tuturor oamenilor care vin aici să se angajeze că nu pentru bani muncim, ci pentru suflet, şi că trebuie să facă foarte multe sacrificii. Mai spun unii că pentru ei locul de muncă e ca a doua casă. Pentru mine teatrul a fost ca prima casă“, spune artistul.

Alte articole:   14.07.2020 62 de brașoveni au fost depistați cu Covid-19, în ultimele 24 de ore

 

Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.