blog-logo

Lovitură de Teatru: Cici „Chimica”, revine!

Lovitură de Teatru: Cici „Chimica”, revine!

mihai costelDin start doresc să aduc la cunoștința opiniei publice că ceea ce urmează să expun o voi face sub forma unui pamflet. Stagiunea Teatrului Sică Alexandrescu s-a îmbogățit de azi cu o nouă și valoroasă pagină de cultură locală: Demisia Conducerii.

Previzibilă, mai mult sau mai puțin din perspectivă artistică, acest act de onoare nu a fost înaintat pentru că managementul acestei renumite instituții de cultură nu ar fi fost unul performant ci, așa cum se observă de o bună perioadă de timp, a imixtiunii flagrante a factorului politic local în treburile administrative ale Teatrului. Cazul de la Teatrul Sică Alexandrescu nu este unul izolat ori întâmplător; acesta apare în contextul mai larg al unor încercări ratate, (nu comentăm acum de ce), de a se organiza și ocupa funcțiile de manager pentru aproape toate instituțiile de cultură din Brașov.

Exact când opinia publică din Brașov se obișnuise oarecum cu statutul culturii locale de ,,prizonieră” în mâinile responsabililor de la Primărie și respectiv cu atitudinea ,,harpagonică” a d-nei Cici care nu se poate hotărî, de prea mulți ani, de care dintre ,,subordonatele” sale să se despartă mai curând, iată că izbucnește un nou scandal public în care ,,metehnele” d-nei Doiciu țin din nou ,,capul de afiș” al presei locale. Acuzațiile echipei manageriale de la Teatrul Sică Alexandrescu sunt unele deosebit de grave!

Alte articole:   De ce apare termenul ”gen” în loc de ”sex” pe noile buletine electronice. Explicațiile MAI

Astfel, doamna Cici ,,a băgat capul sub fusta miresei” (a se citi în contabilitate) și a început să facă reguli financiare cu iz preelectoral. Astfel putem să catalogăm dorința populistă a d-nei Doiciu de a dicta prețul biletelor la Festivalul de Dramaturgie Contemporană. Totodată, nu putem să trecem cu vederea modul grobian de a abuza de prerogativele funcției prin proliferarea unui limbaj ,,agresiv și amenințător” la adresa contabilei-șefe, Mariana Hudişteanu, un adevărat profesionist în domeniu. Lipsa de orice intenție a d-nei Cici Doiciu pentru stabilirea unei comunicări cât de cât civilizate cu conducereaTeatrului, este relevată de modul ,,caustico-laconic” cu care s-a exprimat la auzul că echipa de management de la Teatrul Sică Alexandrescu și-a înaintat demisia, atitudine egalată doar de ,,intransigența” cu care toți ,,pretendenții” la concursul din această vară pentru șefia instituțiilor de cultură din Brașov au fost respinși.

Alte articole:   Proiect: Sancțiuni mai dure pentru șoferii care conduc pe contrasens pe autostradă sau pe banda de urgență

Deloc surprinzătoare, decât doar pentru cei care nu o cunosc deloc, declarația d-nei Cecilia Doiciu se remarcă și în acest caz prin „abundența” detaliilor și „amploarea” comentariilor privitoare la această situație, citez: ,,Demisia este un act unilateral de care am luat la cunoștință”. La nivelul Primăriei se constată încă odată atitudinea marcată prin „deplinul consens și strânsa unitate” reliefată printr-un mimetism decizional și declarativ demn de perioade ,,de tristă amintire”. Astfel, „cuvântătorul” Primăriei Brașov, Sorin Toarcea, ne reproduce sec același punct de vedere, completând cu „neașteptata” informație că: ,,Va fi numit un interimar până în ianuarie”.

Cred că, totuși, lăsând la o parte că nu ne menționează decât luna nu și anul, dl. Toarcea este posibil să se înșele. Sunt reale șanse ca interimatul să fie ocupat nu de o persoană ci de un cuplu managerial de succes, specializat în lungile perioade dintre concursurile „necruțător” de exigente pentru ocuparea pozițiilor manageriale din instituțiile de cultură brașovene. Estimăm oate fi vorba de tandemul: Cici Doiciu – Director al Direcţiei Relaţii Externe, Cultură şi Evenimente din cadrul Primăriei Brașov și … Doiciu Cici – Director Interimar Cumulativ de serviciu al: Filarmonicii Brașov, Operei Brașov și, iată, al Teatrului „SicăAlexandrescu”.

  • Costel Mihai
  • Preşedinte Mişcarea Populară Braşov
Alte articole:   Cât îi costă pe brașoveni să scape de mobilierul vechi

 

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.