blog-logo

Explozie puternică lângă Stadionul FC Brașov, la Vel Pitar. Un mort şi cinci răniţi

Explozie puternică lângă Stadionul FC Brașov, la Vel Pitar. Un mort şi cinci răniţi

explozie fabrica paine

10.15  Victimele internate pe secția de terapie intensiva au arsuri pe 30% din suprafața corpului și leziuni de căi respiratorii superioare. Medicii au anunțat că sunt stabilizați hemodinamic. Ceilalți trei au arsuri pe mâini și pe față, aproximativ 5-10% din suprafața corpului.

„Avem personal medical suficient şi deocamdată nu se pune problema mutării acestora la alte spitale în afara Braşovului”, a declarat Daniela Neculoiu, managerul spitalului judeţean clinic de urgenţă Braşov.

9.00 Administratorii fabricii au anunţat că au suspendat activitatea fabricii și că vor colabora cu anchetatorii pentru stabilrea cauzelor exacte al exploziei.

6.00 Bilanţul începe să fie negru. Prefectul Mihai Mohaci a confirmat, în această dimineaţă, că una dintre victime a decedat. Este vorba despre bărbatul care căzut în interiorul buncărului de la 15 metri și a fost prins sub un planșeu. Victima care a decedat avea 31 de ani.

0.30 Bilanţul exploziei: Şase persoane au fost rănite. Dintre acestea, trei au arsuri ale căilor aeriene şi sunt internate la Secţia de chirurgie Plastică, iar două sunt intubate  cu arsuri ale căilor aeriene la Terapie Intensivă (ATI). Cea de a şasea persoană, la care s-a intervenit cu cordeline pentru a fi scoasă din buncăr, a suferit politraumatisme, arsusi şi a fost intubată. Aceasta era căzută la aproximativ 15 metri şi era prins sub un planşeu. Şi un angajata al ISU s-a rănit, tăindu-se uşor la un deget, în timpul salvării ultimei victime.

Alte articole:   Rezultate Loteria de Vaccinare. Ce numere sunt câștigătoare la cea de-a treia extragere

0.00 Primele cercetări de la faţa locului relevă faptul că explozia de la fabrica de pâine Vel Pitar din Braşov s-ar fi produs din cauza nerespectării procedurilor în timpul producţiei, a anunţat primarul Braşovului, George Scripcaru.

„Se pare că explozia s-a produs din cauza pulberilor emanate de la făina care era în proces de producţie, corelate cu ventilaţia care nu a fost dimensionată la capacităţile specifice calităţii de făină prelucrată”, a spus edilul, conform Mediafax.

explozie vel pitar23.30 Inspectorul general de stat de la Inspecţia Muncii, Nicolae Danteş Bratu, a ajuns la locul exploziei. El a declarat jurnaliştilor că o echipă de specialişti de la INSEMEX Petroşani se deplasează în acest moment spre Braşov, pentru a face o expertiză în cazul deflagraţiei.

22.20 Angajatul fabricii de pâine Vel Pitar, din Braşov, unde a avut loc explozia urmată de incendiu, care căzuse într-un buncăr în urma deflagraţiei, a fost scos de echipele de intervenţie, el fiind semiconştient şi având arsuri şi politraumatisme.  Codul rosu anuntat mai devreme de Raed Arafat a fost anulat. De asemenea, nici el, nici ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, nu vor mai merge la Brasov.

Alte articole:   APIA: Plăți în avans pentru fermierii care au depus Cereri unice de plată în anul 2021

21.50 Incendiul produs în urma exploziei de la fabrica de pâine Vel Pitar din Braşov a fost stins, iar în momentul producerii deflagraţiei în clădire se aflau 11 persoane, cinci dintre acestea scăpând nevătămate, a declarat şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Braşov, Stelian Rechiţean.

explozie vel pitar21.15 Nu doar echipele de medici de la Spitalul Județean Brașov au fost alarmate, ci și cele de la Spitalul Militar „Regina Maria” sunt pregătite să intervină în caz de necesitate.

21.00  „Suntem toate autoritățile locale la locul acestui incident, fie că vorbim de Primărie sau Prefectură. Din declarația unuia dintre manageri, ar fi zece persoane pe schimb. Ce pot să vă spun este că una dintre victime este într-o situație mai gravă, care este acum la spital, iar o persoană este căzută într-un tanc de depozitare a făinii, dar este în viață și cooperează cu echipa de salvatori”, ne-a declarat viceprimarul Ciprian Bucur, prezent la locul exploziei.

20.50 Echipajele ISU luptă cu disperare să scoată de sub dărâmături o persoană rănită. Zvonuri neconfirmate spun că incendiul s-ar fi provocat în zona depozitului de făină, care a ajuns să emane gaze care s-au acumulat și au provocat deflagrația.

Alte articole:   Limita maximă de viteză de pe autostrăzi și Drumurile Expres ar putea fi modificată. Ministerul Transporturilor a solicitat MAI creşterea limitei

20.35 Surse neconfirmate spun că ar exista 10 persoane sub dărâmături. IGSU anunță că ar trimite două elicoptere la fața locului

20.30 La această oră sunt 9 autospeciale cu apă și spumă, 12 SMURD-uri și ambulanțe

20.25 Cinci persoane au fost transportate la Spitalul Județean Clinic de Urgență Brașov. Se pare că ar fi explodat cuptorul și un laborator

20.15 Mobilizare de forțe la locul incidentului. Cinci echipaje de pompieri cu apă și spumă și patru SMURD-uri sunt la locul exploziei. Din ce se vede la ora asta, explozia a fost urmată de incendiu, la etajul al doilea al unui imobil. Un corp de clădire s-a prăbușit.  Nu exisăt pericole de extindere a incendiului

19.50 Meciul FC Brașov cu CSM Râmnicul Vâlcea a fost întrerupt de o explozie puternică care a avut loc lângă stadion.

Sunt trei răniți, patru echipaje de la pompieri intervin. Locuitorii din zonă spun că au resimțit explozia mai ceva ca la cutremur.

Pompierii au fost alertați, dar nu pot oferi, la această oră, informații despre acest incident. Deflagrația a fost foarte puternică și a fost resimțită de la câțiva kilometri. Explozia a avut loc la Vel Pitar, din primele informații.

Revenim cu amănunte!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.