blog-logo

Și Poliția Locală intră în lupta împotriva cluburilor neautorizate

Și Poliția Locală intră în lupta împotriva cluburilor neautorizate

masini politia localaÎncepând cu data de 4 noiembrie până în 4 decembrie, Poliția Locală Brașov intensifică activitățile de verificare a societăților comerciale cu specific de alimentație publică ce își desfășoară activitatea pe raza municipiului Brașov.

„Obiectivul principal, vizat de acest plan de măsuri se referă la stabilirea cu exactitate a agenților economici care efectuează aceste tipuri de servicii și dețin sau nu autorizația de funcționare necesară. Intensificarea constă în faptul că, prin intermediul acestui plan, sunt create echipe de intervenție și control, care vor verifica exclusiv aceste aspecte (deținerea de autorizație de funcționare), urmărindu-se ca într-un timp cât mai scurt să fie dispuse măsurile legale, funcție de constatări, la toate firmele existente în baza de date furnizată de către serviciul de specialitate, din cadrul Primăriei Brașov, ce se ocupă de emiterea acestor documente”, a precizat directorul executiv al Poliţiei Locale, Nicolae Aldea.

Alte articole:   Șofer sub influența drogurilor, depistat pe Calea București

Acesta a precizat că, în situația în care vor fi identificate și alte societăți ce își desfășoară activitatea în zonele de control, acestea vor fi, de asemenea, supuse verificărilor. Inspecțiile vor fi efectuate zilnic, echipele Poliției Locale acționând atât pe timp de zi cât și pe timp de noapte, în funcție de specificul societăților respective, precum și de orarul acestora de funcționare. Se preconizează verificarea unui număr de peste 92 de agenți economici, conform bazei de date puse la dispoziție de serviciul de specialitate din Primăria Brașov.

„În activitățile derulate în acest an, polițiștii locali aflați în exerciarea atribuțiilor de serviciu, distingem o paleta largă de verificări, ce au vizat societățile comerciale, pe mai multe domenii de activitate: fie de reclamă și afisaj, fie de deținere de abonamente de ocupare a domeniului public, ori activități din domeniul contrucțiilor, pe linie de salubrititate, protecția mediului, pentru respectarea programului de funcționare, activități de producție/comerț sau prestări servicii ilicite conf. Lg. 12/1990, respectarea obligațiilor firmelor ce desfășoară activități în regim de taxi, precum și alte domenii de activitate desfășurate atât de firme locale, cât și de societăți din alte localități ce au derulat temporar acțiuni diferite pe raza municipiului”, precizează Aldea.

Alte articole:   Şaguniştii, locul 4 la concursul International Tournament of Young Mathematicians

Dintre firmele verificate și pe liniile de muncă mai sus enumerate, s-a constatat lipsa acordului, respectiv a autorizațiilor de funcționare, la 41 de agenți economici ce au fost sancționați contravențional, cuantumul amenzilor ridicându-se la peste 41.000 de lei (exclusiv pe lipsa acordului, respectiv a autorizației de funcționare).

 

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.