blog-logo

Guvernul lasă Brașovul fără șef la Cultură, în plină cursă pentru titlul de Capitală Culturală Europeană

Guvernul lasă Brașovul fără șef la Cultură, în plină cursă pentru titlul de Capitală Culturală Europeană

adrian opricaDirecţia Judeţeană de Cultură şi Patrimoniu Naţional a rămas fără şef de mai bine de trei luni, după ce fostul șef al instituției, Gheorghe Mitran, s-a pensionat.

Situaţia afectează atât persoanele fizice, dar şi instituţii publice care au nevoie de semnătura directorului pentru a efectua anumite tranzacţii sau în vederea realizării unor lucrări în zona istorică protejată. „Situaţia este complicată, pentru că directorul este singura persoană care are drept de semnătură. În aceste condiţii, avizele, deşi sunt aprobate de Comisia Zonală a Monumentelor Istorice, nu sunt semnate, motiv pentru care nu îşi produc efectele. Sunt numeroase cereri depuse de braşoveni, unii care au solicitat refacerea faţadelor, alţii care vor să vândă sau să cumpere imobile. Totodată, este afectată şi activitatea de eliberare de export temporar a obiectelor de artă sau cea de monitorizare a comerţului cu anumite bunuri şi opere artistice. Nu se mai poate face nimic, pentru că avizele nu sunt semnate. Sunt o serie de persoane care vroiau să demareze lucrări de refacere a faţadelor şi nu o mai pot face din această cauză”, a explicat consilierul local braşovean Adrian Oprică.

Alte articole:   Ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, în vizită de lucru în județul Brașov 

Trebuie precizat că blocajul nu este doar în județul nostru, ci și în județele Harghita şi Covasna, care trebuie să primească avize de la Brașov.

Distribuie dacă îți place!
  1. Pai eu propun sa il puneti pe directorul Pepene de la Muzeul de Istorie, ca tot a dovedit ca e cel mai bun manager. Ati vazut, la Rasnov a facut treaba buna, la Brasov inca nu, dar mai e de asteptat, pana ce primeste milionul de parai si face cel mai cel muzeu. Apoi,are experienta Directiei de cultura Rasnov, venit la Brasov, pus de tov. Cancescu a continuat treaba si acolo si acolo. Eu zic sa i se dea si Ceteatea FAgaras in grija, si Rupea, ca, nu e asa, prea putin vizitatori au facut ,circa 70000. Si unde merge treaba excelent de 2-3 ani. Ce sa mai zicem si de capitala culturala Brasov??! Si aicea d-ul Pepene in alianta cu Agentia Metropolitana au confiscat munca la cel putin 7-8 oameni de cultura din Brasov. Oricum, rusine ca nu avem un director de Directie de cultura si totul e blocat. Stim, se astepta politica si interesele de partid sa intervina. Deja se aude venirea unui unpr,ist, ca tov Oprea are securisti peste tot. A fost sofer,acel viitor director si fripturist a lui Grapa.Cedeti, liberali si neoliberali se impaca de numa cu neo,fesenisti.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.