blog-logo

Oameni ai străzii, evacuați de polițiștii locali din zona ultracentrală a Brașovului

Oameni ai străzii, evacuați de polițiștii locali din zona ultracentrală a Brașovului

boschetari evacuati brasovCățiva oameni ai străzii au descoperit în buricul târgului un spațiu părăsit pe care l-au transformat în locuință.  Cele trei persoane (doi bărbați și o femeie) care au ocupat abuziv un spațiu din apropierea Teatrului „Sică Alexandrescu” au fost identificați de echipele de intervenție din cadrul Poliției Locale Brașov.

Oamenii legii se aflau în timpul misiunilor obișnuite desfășurate în vederea depistării zonelor în care persoane fără adăpost își amenajează culcușuri sau invadează spații diferite cu precădere pe timpul nopții.  Imobilul în cauză reprezenta un real focar de infecție pentru întregul areal, ținând cont că persoanele fără adăpost l-au transformat într-un adevărat depozit de deșeuri adunate din containerele de gunoi amplasate pe raza municipiului. Mirosul pestilențial ce invada întreg interiorul, dar și exteriorul imobilului provenea și dintr-una din camere, devenită ad-hoc latrină, spațiul nefiind prevăzut cu instalații sanitare sau toaletă.

Alte articole:   Emiterea cărții de identitate cu CIP ar putea întârzia. Care este motivul

Polițistii locali aflați în misiune, după ce au identificat persoanele respective, au luat masura îndrumării acestora către domicilii și le-au pus în vedere să nu mai folosească aceasta clădire ca și adapost. Totodată se efectuează demersurile legale în vederea stabilirii proprietarului clădirii și a punerii în vedere a obligațiilor ce îi revin pentru întreținerea într-o igienă corespunzatoare a spațiului în cauză, precum și asigurarea acestuia pentru ca oamenii străzii să nu mai aibă posibilitatea de a pătrunde în incintă, unde ulterior să își creeze o asemenea locuință.

 

Poliția Locală a fost nevoită să intervină în această zonă, din cauză că persoanele respective creau disconfort cetățenilor din centrul orasului, dar și pentru că erau cunoscute cu antecedente privind tulburarea liniștii și ordinii publice.

Alte articole:   Întreruperi programate de curent în Săcele și Părău

După ce oamenii strazii au fost evacuați, a fost anunțat și operatorul serviciului de salubrizare pentru igienizarea, în condițiile legii, în vederea îndepărtării focarului de infecție.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.