blog-logo

Omul care a plimbat mita în dosarul Scripcaru, dat afară din PDL și Consiliul Județean Brașov

Omul care a plimbat mita în dosarul Scripcaru, dat afară din PDL și Consiliul Județean Brașov

horatiu bragaConsiliul Județean Brașov a luat astăzi act de demisia lui Horațiu Braga, reprezentantul PNL (fost PDL) din forul legislativ județean. Mai mult, Braga a plecat și din PDL, unde era secretar executiv „din motive personale”, funcţie preluată interimar de Gabriela Brebeanu.

Neoficial, însă, se pare că au existat presiuni foarte mari asupra lui să își dea demisia, după ce a fost audiat de procurorii DNA în dosarul de corupție Primărie – Tetkron – Bepco, în care este cercetat primarul George Scripcaru şi unde omul a declarat ce s-a întâmplat…

Una din probele administrate împotriva lui Scripcaru în cauză a fost aceea că ASP Agregate SRL a beneficiat de o lucrare pentru tetkron SRL urmare a unei înțelegeri prealabile frauduloase între afaceristul Călin Pop și George Scripcaru, acesta din urmă pretinzând ca în schimbul atribuirii lucrării o parte din banii primiți în mod necuvenit de la Primăria Brașov (aproximativ 100.000 euro) să fie utilizați de Pop Călin pentru achiziția de materiale electorale (pixuri, brichete etc.) și pentru achiziționarea  a aproximativ 2.000 de pachete cu alimente în campania pentru alegerile locale din anul 2012.

Alte articole:   A treia doză de vaccin Pfizer va fi făcută între 8 și 12 luni de la administrarea celei de-a doua

„Primarul mi-a spus că a înțeles, atunci când i-am spus de pretensionare și de diferența de bani și că voi fi anunțat ce trebuie să fac cu această diferență. Înainte de campania electorală din mai 2012 primarul mi-a spus că îmi va da Cristina Antonie (prietena primarului) o listă . Am mers la sediul RTT și m-am întâlnit cu Cristina care mi-a dat o listă cu materiale promoționale PDL – Colegiul Făgăraș, fiind identificate cu nr. câte tricouri, pixuri etc.  Produsele au fost achiziționate de la SC Style Advertising SRL Făgăraș, discutând cu domnul director Alexandru Sas, care este și consilier UNPR Făgăraș și de la SC SM GRAPH SRL Făgăraș.  La ceastă firmă am discutat cu Obadă Florin și cu Marian.Din câte îmi aduc aminte o parte din materiale au fost ridicate de Horațiu Braga, secretar PDL Brașov , persoană pe care am și anunțat-o când acestea au fost gata. Așa am primit dispoziții de la domnul primar și așa am procedat”, a delcarat la DNA Călin Pop.

Distribuie dacă îți place!
  1. Frumos mod de a înlătura camarazii politici! Ce sa înțelegem? Cand fluieri in biserica si nu iei vina asupra ta, tovarășul si atotputernicul primar, Georgica, te vrea vrea dispărut !

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate