blog-logo

Concurs și expoziție de păsări exotice la Zoo Brașov

Concurs și expoziție de păsări exotice la Zoo Brașov

expozitie pasari exoticePapagali, canari, păsări exotice și indigene sau mixte pot fi admirate în acest weekend la Grădina  Zoologică din Brașov. Joi va fi un concurs, unde cele mai frumoase exemplare vor fi premiate de un juriu internațional, din Italia și Anglia, iar vineri și sâmbătă, înte orele 9.00 și 17.00, păsările vor putea fi admirate de către vizitatori.

Evenimentul este organizat de Asociația Ornitologică Română, în parteneriat cu Grădina Zoologică și Primăria Brașov. „Expoziția va fi amenajată în clădirea exotică, la etaj. Intrarea le expoziție este gratuită, vizitatorii plătind doar biletul la intrarea în Grădina Zoologică. Noi îi găzduim gratuit, decizia fiind luată de comun acord cu dl. primar George Scripcaru și dl. viceprimar Ciprian Bucur. Mai mult, am fost încurajați să realizăm astfel de evenimente, care în mod sigur se vor bucura de interesul brașovenilor și al turiștilor”, ne-a declarat Alin Pînzaru, directorul Grădinii Zoologice din Brașov.

Alte articole:   Tot ce trebuie să știți despre folosirea tablourilor ca decorațiuni

„Asociația noastră își propune să asigure în primul rând o punte de legătură între românii animați de aceleași interese și, în același timp, sa faciliteze comunicarea cu organisme internationale de acelasi fel, o parte esentiala pentru dezvoltarea hobby-ului, întrucat evolutia fondului genetic românesc nu se poate face decat prin colaborarea stransa cu crescatori străini, care de zeci de ani își reproduc păsările în concordanta cu standardele internationale. Pe măsura ce asociatia a crescut ca numar de membri, nevoia de a organiza expozitii a devenit evidenta, intrucat numai asa se putea determina nivelul pasarilor crescute în țară. La Brașov vor fi prezentate peste 200 de exemplare de păsări”, a precizat Marius Nistor, președintele Asociatiei Ornitologice Române (A.O.R.).

Alte articole:   10 proiecte înscrise la Bikeathon Țara Făgărașului 2021

Desi in trecut exista o asociatie nationala a crescatorilor de pasari exotice, care organiza expozitii in tara si facilita participarea la expozitii internationale, aceasta asociatie a disparut incet-incet dupa revolutie. Acest fapt a avut repercusiuni grave in ceea ce priveste calitatea fondului genetic al pasarilor exotice din tara.

Asociatia Ornitologica Romana (A.O.R.) își incepe istoria in anul 2009, când un grup de crescatori decide ca e timpul ca acest frumos hobby sa beneficieze de un cadru organizat de desfasurare si in tara noastra.

 

Distribuie dacă îți place!
  1. O sa fie printre exponate si Horia Stancu, din specia Papagal cu puta mica !

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate