blog-logo

Grigorescu îl ironizează pe Neculoiu: „Se declară învins încă înainte ca bătălia să fi avut loc”

Grigorescu îl ironizează pe Neculoiu: „Se declară învins încă înainte ca bătălia să fi avut loc”

dr dan grigorescuMedicul Dan Grigorescu a reacționat, pe pagina de Facebook, la declarațiile medicului-senator Marius Neculoiu.

„Sunt extrem de bucuros să constat că proiectul construirii Noului spital al Braşovului este susţinut şi de senatorul Marius Neculoiu, care, în plus, afirmă că «este unul foarte bun, susţinut de toţi medicii din Braşov». Nu la fel de bucuros sunt, însă, atunci când observ că dânsul se declară învins încă înainte ca bătălia să fi avut loc, declarând că susţine o soluție de moment respectiv «extinderea actualului spital», deoarece «nu vede o altă soluție… pentru a dezvolta activitatea medicală în viitorul apropiat». Dezamăgirea mea este cu atât mai mare cu cât văd că domnul senator consideră că extinderea de care vorbeşte se limitează la cea a Unităţii de Primire Urgenţe, pentru că, pentru a fi corecţi, construirea unui «corp-plombă» nu poate fi considerată o extindere, ci doar o relocare a spaţiilor aflate la distanţă de corpul central. Iar în ce priveşte accesarea de «bani foarte mulți pe cercetare», este clar că nu are nici o legătură cu dezvoltarea spaţială a spitalului actual.
În acest context, îmi permit să îi comunic domnului senator că, deşi declară fără echivoc că situaţia spitalului din Braşov este identică cu cea a celor de la Cluj şi Iaşi (spitale multipavilionare şi împrăştiate în tot oraşul), consideră totuşi că, din lipsă de fonduri, ar trebui să lăsăm Ministerul Sănătăţii şi Guvernul în pace şi să ne mulţumim cu «cârpirea» actualului spital, prin accesare de fonduri europene într-un cuantum minimal faţă de suma care ar fi realmente necesară pentru Noul spital al Braşovului. Eu, spre deosebire de dânsul, nu cred că această atitudine uşor «mioritică» este de adoptat şi declar public că demersul pe care l-am iniţiat va fi continuat şi în viaţa reală, după ce a prins forţă în spaţiul virtual. Personal, consider că este necesar să se treacă la faza unei abordări mult mai hotârâte a relaţiei comunităţii braşovene cu guvernanţii, deoarece, atunci când drepturi esenţiale ale cetăţenilor nu sunt asigurate în mod decent, se pare că este singura variantă valabilă. Mie îmi pare rău că, în loc de a avea o analiză publică, la care toţi cei interesaţi să participe (reprezentanţii administraţiei publice locale, politicienii, reprezentanţii organizaţiilor profesionale din medicină şi, cred eu, şi componenţii grupului de iniţiativă al proiectului), nu se face altceva decât lansarea în spaţiul public a unor opinii separate, care, armonizate printr-o largă comunicare, ar aduce coerenţă stabilirii unei strategii pe termen lung în această gravă problemă a dezvoltării sistemului public spitalicesc de urgenţă. În final, sunt nevoit să îl mai contrazic încă o dată pe colegul meu (de data acesta în calitatea lui de cadru didactic universitar al Facultăţii de Medicină din Braşov), comunicându-i că suma de 170 de milioane de euro avansată de el nu este corectă, fiind mai mică decât cea necesară construirii unui spital public de urgenţă universitar, care cuprinde şi clădirile necesare funcţionării facultăţii grupate în campusul universitar (centrul de cercetare, clădirea cu săli de cursuri şi laboratoare etc). Să fie acest “amănunt” un nou impediment care să ne determine să abandonăm lupta, chiar dacă va putea dura 5 -6 ani ? Eu cred cu tărie că nu! Eu, cel puţin, îmi declar disponibilitatea de a-mi «cheltui» din timpul meu atât cât va fi suficient pentru a lăsa generaţiilor viitoare un spital adevărat, nu doar unul «din bucăţi»!”, precizează dr. Dan Grigorescu pe pagina personală de FB.

Distribuie dacă îți place!
Alte articole:   O nouă acțiune de ecologizare în orașul Râșnov

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate