blog-logo

Candidatura Brașovului la Capitală Culturală Europeană a fost acceptată!

Candidatura Brașovului la Capitală Culturală Europeană a fost acceptată!

brasov capitala culturala europeanaMinistrul Culturii, Ionuț Vulpescu, a declarat că „numărul mare al orașelor candidate demonstrează conștientizarea actului cultural ca instrument al creșterii economice și al dezvoltării”.

S-a încheiat o etapă importantă în procesul de depunere și acceptare a candidaturilor pentru obținerea titlului de „Capitală Europeană a Culturii 2021”. În urma analizării documentației depuse, au fost acceptate candidaturile orașelor Alba Iulia, Arad, Bacău, Baia Mare, Brașov, Brăila, București, Cluj-Napoca, Craiova, Iași, Sfântu Gheorghe, Suceava, Timișoara, Târgu Mureș.

Eligibilitatea dosarelor de candidatură ale orașelor mai sus-amintite a fost validată de experții Comisiei Europene.

Reuniunea de preselecție, în urma căreia juriul european va întocmi o listă scurtă a orașelor candidate, va avea loc în perioada 7-10 decembrie 2015.

Alte articole:   Cetățenii vaccinaţi cu prima doză în alt stat pot face rapelul în România, fără programare

În prima jumătate a lunii noiembrie vor fi publicate informații suplimentare despre agenda reuniunii și planificarea prezentării candidaturilor de către orașele candidate.

Referitor la acest proces, ministrul Culturii, Ionuț Vulpescu, a făcut următoarele precizări: „Suntem plăcut surprinși de interesul manifestat de autoritățile locale, de cetățenii orașelor care și-au depus candidatura. Numărul mare al orașelor candidate demonstrează succesul de care această inițiativă se bucură în România, precum și faptul că diversitatea culturală deține un rol fundamental în crearea proiectului european. Interesul pentru cultură are și o componentă pragmatică, de care nu putem să nu ne bucurăm: se conștientizează astfel faptul că actul cultural devine tot mai mult un instrument al creșterii economice, al dezvoltării și generează prosperitate. Felul în care au reacționat cetățenii, mobilizarea diverselor instituții, conlucrarea lor pentru întocmirea proiectelor fiecărui oraș, toate acestea sunt un atu pentru dezvoltarea lor viitoare. Experiența căpătată acum, ideile promovate, proiectele întocmite, pot fi folosite pentru generarea unor noi proiecte culturale, pe care Ministerul Culturii va fi bucuros să le susțină. Sunt convins că numărul mare de candidaturi va fi urmat de acțiuni practice, concrete, în susținerea proiectelor fiecărei comunități în parte, care să dovedească seriozitatea lor”.

Alte articole:   Spectacole, online, pe canalul de Youtube al Operei Brașov

Reamintim faptul că Ministerul Culturii va asista orașul care va câștiga competiția în organizarea și desfășurarea programului de evenimente, a proiectelor și inițiativelor menite să dea conținut concret statutului de Capitală Europeană a Culturii 2021.

Distribuie dacă îți place!
  1. Felicitari, ma bucur foarte mult. Totusi, trebuie lamurite anumite neintelegeri si articole de saptamana trecuta. In mai toata presa brasoveana au aparut articole despre candidatura Brasovului >Cand si cum s-a ocupat direcotrul de la Muzeul de Istorie de munca si conceperea dosarului de candidatura/!? Pentru ce a jignit si a condamnat documentatia si raportul ce s-a facut pana acuma?!?Este domnia sa mai indreptatit sa vorbeasca si sa comenteze, dupa ce, cel putin 10 oameni de cultura din Brasov au muncit circa 1 an si jumatate pentru acest demers??! Ce competente are pentru asa ceva, ce a facut la Brasov?!?pe taram cultural, poate, la Rasnov a facut, sa zicem. Poti sa ignori Junii din Schei?, cele 6 concepte si programe? , care au si nou si vechi, inclusiv incuarajarea artistilor brasoveni, ii amintim Agentiei si d-lui director de acestea, dar nu au gsit domniile lor inca aceste ,sau nu doresc.
    De ce s-a hotarat brusc si dintr-o data ca munca unora dintre cele mai respectate insitutii si manageri de cultura din Brasov nu e buna, e un proiect ,”rusinos si modest”. Iata ca pe baza lui s-a castigat, aceasta mica precalificare, daca se poate spune asa. Asteptam unele raspunsuri si clarificari.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate