blog-logo

Sistemul de gestiune a iluminatului public şi cel de siguranţă au intrat în funcţiune

Sistemul de gestiune a iluminatului public şi cel de siguranţă au intrat în funcţiune

iluminat public brasovReprezentanţii Primăriei Braşov au anunţat astăzi că a fost finalizat proiectul „Modernizare integrată a sistemelor de iluminat public şi creşterea siguranţei publice din Municipiul Braşov”, care conţine un sistem de telegestiune a sistemului de iluminat public şi un sistem integrat de securitate în zonele de risc din municipiu.

Este un proiect important pentru comunitatea braşoveană, deoarece prin implementarea lui creşte calitatea serviciului de  iluminat pu­blic, se reduc costurile de mentenanţă şi se reduce consumul de energie electrică. Astfel, prin acest sistem se vor obţine in­formaţii în timp real privind disfuncţionalităţile din reţeaua de iluminat public şi se va putea interveni în cel mai scurt timp pentru remedierea defec­ţiunilor.

Alte articole:   Activitate didactică suspendată la Gradinița cu program prelungit nr.1 din Brașov

De asemenea, costurile vor fi reduse prin diminuarea valorii facturilor de energie electrică, dar şi prin creşterea duratei de funcţio­nare a corpurilor de iluminat. Sistemul va oferi posibilitatea controlului interactiv al iluminatului public, utilizându-se comanda de la distanţă a aprinderii/stingerii punctelor de iluminat, plasate pe 10.481 de stâlpi (pe 399 de străzi), precum şi reglarea intensităţii luminii prin programare automată

Totodată, acest proiect are şi o componentă ce presupune siguran­ţa cetăţeanului, prin funcţionarea ca­merelor de supraveghere şi a butoa­nelor de panică, care sunt instalate în zone intens circulate şi unde există riscul apariţiei unor incidente.

La această oră au fost instalate 22 camere de supraveghere video. Zonele în care se vor monta camerele de supraveghere video: Aleea de sub Tampa, Piaţa Unirii, Piaţa Sfatului, Livada Poştei, Parcul N. Titulescu, Teatrul Dramatic, Centrul Civic, Gara Braşov, Parcul Tractorul, Parcul Magnolia, str. Republicii – Modarom, str. Republicii – M. Weiss, str. Republicii – D. Coresi.

Alte articole:   De astăzi se fac înscrieri pentru Bikeathon Țara Făgărașului

Butoane de panică vor fi pe Aleea de sub Tampa, Piaţa Unirii, Piaţa Sfatului, Livada Poştei, Parcul Nicolae Titulescu, Teatrul Sică Alexandrescu, Centrul Civic, Gara Braşov, Parcul Tractorul, Parcul Magnolia şi alte zone de risc.

Valoarea contractului de execuţie a lucrărilor este de 9.742.693,27 lei, cu TVA inclus, din care contribuţia municipiului Braşov este de 2% din valoarea cheltuielilor eligibile.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate