Cum arată Muzeul ursuleților din pluș de la Zărnești

Cum arată Muzeul ursuleților din pluș de la Zărnești

ursuleti plus zarnestiSanctuarul de Urși ”Libearty” de la Zărnești a sărbătorit sâmbătă împlinirea a 10 de activitate. În urmă cu șapte ani a fost inaugurată oficial prima rezervaţie de urşi din România, în oraşul Zărneşti, de către Asociaţia „Milioane de Prieteni” şi Asociaţia Mondială pentru Protecţia Animalelor (WSPA).

CITEȘTE ȘI: 

„Din cauza faptului că aceşti urşi au trăit aproape de oameni, nu pot fi eliberaţi în pădure, deci sanctuarul este înconjurat de un gard dublat de o protecţie electrică şi trebuie încă hrăniţi în paralel cu ceea ce găsesc singuri în pădure. Un sistem video de supraveghere permanentă ne permite să-i localizăm şi să protejăm rezervaţia de orice intruziune”, spune Cristina Lapis, preşedinta Asociaţiei „Milioane de prieteni”.

La evenimentul organizat de Asociația Milioane de Prieteni au fost prezenți ambasadorul Marii Britanii în țara noastră, Paul Brummel, Hella Brice, soția actorului Pierre Brice (vestit pentru rolul jucat -Winnetou, căptenie apașilor) care a participat la deschiderea sanctuarul în 2005, actrița irlandeză Evanna Linch, care a jucat în filmul Harry Potter.

Alte articole:   Un bărbat a căzut de la etajul al 3-lea al unui bloc, în Tractorul

Cu această ocazie a fost prezentat invitaților și ziariștilor și cum va arăta primul muzeu al ursuleților de pluș din România. Marea a atracţie a noului muzeu sunt cei doi urşi gigantici donaţi Rezervaţiei de urşi de la Zărneşti, care au fost oferiţi Casei Regale a Marii Britanii cu ocazia nașterii celui de al doilea copil al Ducesei de Cambridge, Kate.

Printre donațiile primite din Marea Britanie există și un ursuleț deja celebru, realizat manual. Este vorba de jucăria pe care Mr. Bean o poartă peste tot împreună cu el.

CLICK pe poze pentru a se mări!

„Cei doi urși au fost plimbați la Palatul Buckingham, apoi la Spitalul Saint Anne, unde s-a născut prințesa Charlotte, au ajuns, iată, la noi, și sigur că, având acești urși regali, era nevoie și de o «curte regală». De fapt, de la acești urși ne-a venit ideea să amenajăm un muzeu al ursuleților din pluș. Muzeul va fi deschis publicului doar din primăvară, pentru că mai așteptăm mulți ursuleți de la vedete care și-au exprimat dorința de a semna acești ursuleți de jucărie care vor fi donați muzeului. De exemplu Brigitte Bardot sau Alicia Nixon și-au manifestat dorința să ne trimită ursuleți. Mai sunt mulți urși care trebuie să vină”, a precizat Cristina Lapis.

Alte articole:   Panouri de avertizare, în centrul Brașovului!

Hella Brice, soția actorului Pierre Brice, a fost încântată de ce a văzut la Sanctuarul urșilor de la Zărnești. E spune că nu a văzut niciodată o astfel de rezervație și că este unic în România. Ea speră ca rezevația să aibă succes și să atragă cât mai multe fonduri, mai ales pentru că este cea mai mare din lume.

Tânăra actriță irlandeză Evanna Linch (24 de ani) a venit pentru prima dată în România și este reprezentantă a Asociaţiei Mondiale pentru Protecţia Animalelor. Ea a mărturisit că nu a văzut niciodată un muzeu al ursuleților din pluș, iar prezența ei este determinată de faptul că foarte mulți voluntari din Marea Britanie au donat bani pentru realizarea Rezervației de Urși de la Zărnești și care vor ca acest proiect să se dezvolte, să vadă tot mai mulți urși salvați din captivitate.

Alte articole:   Actorul Mitică Popescu, în vizită la Muzeul „Casa Mureşenilor”

Rezervaţia de la Zărneşti, din judeţul Braşov, s-a născut printr-un parteneriat public privat, iar Primăria Zărneşti a acordat pentru acest proiect 69 de hectare de pădure.

„La această oră, în rezervație sunt 80 de urși. Mai este loc pentru încă 20 de urși și sperăm să rezolvăm problemele tuturor urșilor ținuți captivi în România. Apoi, mă voi deedica unui alt proiect la care țin foarte mult: Educația.

Spaţiul a fost amenajat astfel încât urşii să aibă parte de un mediu cât mai apropiat de habitatul natural. Animalele au bârloguri şi „piscine”, iar mâncarea le este plasată în anumite locuri, astfel încât animalul să facă efortul s-o caute.

Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate