blog-logo

Criminal și traficant de persoane, condamnat la 25 de ani de închisoare

Criminal și traficant de persoane, condamnat la 25 de ani de închisoare

justitieUn criminal a fost condamnat zilele trecute de magistrații Curții de Apel Brașov pentru trafic de persoane. Condamnat pentru că şi-a omorât iubita pe care o obliga să se prostitueze, săceleanul Ştefan Marcel Roger a fost ulterior chemat în instanţă de alte cinci femei care i-au fost victime. Acestea au prins curaj după moartea Irinei Bene, femeia schingiuită de propriul bărbat, pe care a omorât-o în bătaie pentru că aceasta a refuzat să-i facă sex oral în faţa unui prieten.

Mai mult, după ce a bătut-o crunt, săceleanul a sechestrat-o şi nu i-a permis să beneficieze de îngrijirile medicale care i-ar fi salvat viaţa. Pentru toate acestea, criminalul a fost condamnat la închisoare pe viaţă de Tribunalul Brașov, iar în urma contestației sentinței pedeapsa a fost diminuată la 25 de ani de închisoare cu executare.

Ştefan Marcel Roger este acuzat de trafic de persoane, alături de cele cinci femei care s-au constituit în parte civilă aflându-se şi fost sa iubită (prin moştenitori), Irina Bene, femeia ucisă în bătaie de iubitul său. Dosarul de trafic de persoane pe numele lui Ştefan Marcel Roger (39 ani) a fost înregistrat la Tribunalul Braşov în 14 martie 2014.

De frică, nici pe patul de moarte nu a reunoscut cine a fost criminalul 

În timp ce se desfăşurau cercetările din dosarul de omor, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov au aflat că nu doar Irina Bene a fost victima lui Roger, ci şi alte femei, care au fost obligate, sub ameninţare, să se prostitueze. Dintre acestea, patru au decis să depună plângere împotriva săceleanului, astfel că procurorii au decis să deschidă un nou dosar împotriva lui Roger.

Alte articole:   Chefi renumiți din România vă învață cum să gătiți acasă mâncărurile preferate. Azi, Pizza Marinara

Ştefan Marcel Roger a fost arestat preventiv în 20 iunie 2013, după ce procurorii au constatat că acesta a violat-o şi a omorât-o în bătaie pe prietena lui, Irina Bene, pentru că aceasta a refuzat să întreţină relaţii sexuale cu e. Apoi, ajutat de sora lui, bărbatul şi-a sechestrat victima în casă timp de câteva zile, motiv pentru care aceasta nu a putut primi îngrijirile medicale care i-ar fi salvat viaţa.

Atât de teamă îi era Irinei de iubitul ei, încât şi pe patul de moarte a susţinut că a fost tâlhărită de nişte necunoscuţi. Ancheta a scos însă la iveală că femeia a fost bătută crunt de Ştefan Roger, cu pumnii, picioarele, un scaun şi chiar nu nişte cabluri, pentru că a refuzat să întreţină relaţii sexuale cu acesta, în prezenţa unui prieten al agresorului.

Alte articole:   Întreruperi de curent în trei localități din județul Brașov

Roger şi sora sa au fost reţinuţi în 19 iunie 2013 pentru omor şi lipsire de libertate în mod ilegal, în cazul primului şi pentru lipsire de libertate în mod ilegal, în cazul surorii criminalului. După ce a decis că colaboreze cu anchetatorii, sora lui Roger, în vârstă de 25 de ani, a fost eliberată. Roger o cunoscuse pe Irina în Germania, unde aceasta, extrem de frumoasă, lucra ca prositutată de lux într-un hotel. Cei doi s-au îndrăgostit şi s-au întors în ţară, unde s-a petrecut tragedia.

Câte trei ani de închisoare pentru fiecare victimă

Curtea de Apel l-a condamnat pe inculpatul Ştefan Marcel Roger la o pedeapsă de câte 3 ani de închisoare şi 3 ani interzicerea unor drepturi pentru trafic de persoane înc azul fiecăreia dintre victime:  Bene Irina, Irime Loredana Irina, Săucă Ionela Lavinia, Moise Alina Elena, Micula Cristina Ioana și Thiess Lorena Franciska.

Deoarece Ştefan Marcel Roger a fost condamnat în primul dosar de omor „pentru infracţiuni concurente cu cele care fac obiectul prezentei sentinţe, instanța dispune descontopirea pedepsei de 25 ani închisoare şi pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor (…) pe o durată de 10 ani şi repune pedepsele componente în individualitatea lor, după cum urmează: 25 ani pentru infracţiunea de omor calificat şi deosebit de grav, 3 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de viol, contopeşte pedepsele aplicate inculpatului prin prezenta sentinţă cu cele aplicate prin sentinţa penală 100 din data de 20.03.2014 pronunţată de Tribunalul Braşov în dosarul penal 5567/62/2013 (…), astfel inculpatul execută pedeapsa cea mai grea de 25 ani de închisoare şi pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor pe o durată de 10 ani. Deduce din durata pedepsei perioada executată din data de 19.06.2013 la zi”, se arată în sentința pronunțată de magistrați.

Alte articole:   Concert online, joi, de la 19.00

Mai mult, inculpatul trebuie să plătească despăgubiri civile cu titlu de daune morale, după cum Irime Loredana Irina – 5.000 euro sau contravaloarea în lei la data plăţii conform cursului BNR, Moise Alina Elena – 3.000 euro sau contravaloarea în lei, Micula Cristina Ioana – 3.000 euro sau contravaloarea în lei, Thiess Lorena Franciska suma de 3.000 euro sau contravaloarea în lei. Săucă Ionela Lavinia a renunţat la pretenţiile civile formulate.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate