Fabrica groazei la Hălchiu. Într-un spațiu impropriu se produceau sucuri naturale de mere

Fabrica groazei la Hălchiu. Într-un spațiu impropriu se produceau sucuri naturale de mere

mereComisarii de la Protecția Consumatorului Brașov  au desins astrăzi la o fabrică de sucuri naturale din comuna Hălchiu, de pe str. Parcului nr. 52.

„Am făcut un control, în urma unei reclamații primite de la un cetățean, care a cumpărat un suc natural de la un magazin din Brașov. Am găsit la comercializare suc de mere natural 100%, cu pulpă. Astăzi am mers la fața locului, deoarece eticheta nu respecta informațiile neceare, plus că unele mențiuni sunt puțin credibile sau inexacte. De exemplu, termenul de valabilitate este 2023 sau se menționează că trebuie păstrat în loc răcoros și întunecos în ambalajul original sau să se păstreze în frigider după deshidere și a se consuma în câteva zile, nu știm câte zile sau cât de răcoros trebuie să fie locul de depozitare…”, ne-a declarat comisarul sef adjunct Nicolae Bardas.

Mai mult, ajunși la la fabrică, comisarii de la Protecția Consumatorului au rămas fără cuvinte: producția se făcea pe o platformă mobilă, merele folosite sunt de categoria a treia, lovite, strivite, murdare, cu frunze, se băgau într-o mașinărie unde se tocau și se striveau.

„Cu toată bunăvoința noastră, de a respecta munca oamenilor, trebuie să dăm decizie de închidere, având în vedere în ce condiții se lucrează. Amendă, minimum 30.0000, dar așteptăm să vedem și ce documente ni se prezintă: dacă există buletin de analiză, buletin al produsului finit etc. Până acum ne-au arătat documente din 2010”, a precizat Bardas.

Alte articole:   Se reia activitatea și la CSM Corona Brașov!

 

Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...
 1. Ce sa spun,te umfla rasul”Fabrica groazei” credeam ca a venit apocalipsa.Pai ce fructe vrei sa puna la suc bai desteptule,categoria 1 ,toate fabricile folosec la suc,compot,gem etc astfel de fructe.Distrugeti producatorii ca doar mancam din import.Inchidetii, datii afara din galaxie ca doar nu din taxele si impozitele lor va luati salariul,ca spaga nu se pune.Ma bucur ca fac parte din categoria tampitilor ca doar numai un timpit poate citi asa ceva,ai luat o pe urma sefului tau,ala care-si bate mama ,tatal,si in public da lectii de moralitate,cinste,integritate.

  Reply
 2. Au desins sau descins, ca nu inteleg ?gramatica groazei ,ce sa facem iti dam decizie de inchidere?

  Reply
 3. Tu vorbești de gramatică? „Datii”, „inchidetii”? Şi să înţeleg că-ţi place sucul de mere nespălate şi cu noroi? Trecând peste asta, sunt acei producători mici şi cinstiţi versus producătorii mici şi mai puţin cinstiţi. Ce preferi? Este, din păcate, de groază faptul că există astfel de produse pe piaţă care nu oferă detalii de bun simţ consumatorului pe etichetă, şi, totuşi, sunt cumpărate.

  Reply
  • Ar trebui sa te documentezi mai bine inainte de a face astfel de afirmatii. Tare as fi curioasa sa aflu daca stii cum functioneaza o platforma mobila de produs suc natural de fructe. Ai fii surprinsa sa afli ca este dotata cu sistem de spalare a fructelor, cu sistem de desamburare, de tocare, de presare, pasteorizare si alte cele.
   PS: Faptul ca existau si cateva mere stricate ar trebui sa te bucure, inseamna ca nu erau tratate cu chimicale.

   Reply
 4. Daca ai publica un articol in urma unui control efectuat la un hypermarket ce titlu ai alege??

  Reply
 5. Poate titlul nu a fost foarte bine ales insa daca vreti sa vedeti cum arata „fabricuta” aia, ma ofer sa va trimit fotografii. Asta ca sa nu mai comentati pe aici doar ca nu aveti ce face. Iar faptul ca pe sticla era trecut ca termen de valabilitate 2023, e clar caz de cel putin amenda din partea OPC.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.