blog-logo

Dracula Film Festival aduce peste 30 de lung metraje la Brașov

Dracula Film Festival aduce peste 30 de lung metraje la Brașov

dracula film festivalProgramul celei de-a treia ediții a Dracula Film Festival, care va avea loc în perioada 7 – 11 octombrie la Brașov, este unul extrem de ofertant: filme în premieră națională, o retrospectivă in memoriam Wes Craven, un master class susținut de compozitorul Simon Boswell și filme fantasy pentru cei mici în secțiunea Copiii Fantastici.

Marian Gîlea, organzatorul „Dracula Film Fstival”, a precizat că, în prezent, există o echipă de 15-20 de persoane, cu care a reușit să se pună la punct șapte mari evenimente unice chiar în România: „La Dracul Film Festival vom avea peste 150 de invitați din țară și din afara țării, inclusiv o serie de regizori. Vor fi pste 30 de filme de lung metraj. Avem câteva secţiuni aniversare – Twin Peaks – la care se anunţă că vor fi turnate încă 8 sezoane, maraton Star Wars. În deschidere, în avanpremieră, ca rula Transilvania 2 – la Cinema One va fi transmis 3D, cu subtitrare în limba română. Tot acolo va fi prezentat primul scurt metraj în limba română”.

Directorul festivalului, Ana Grădinariu, spune că sunt foarte mulţi străini interesaţi de acest festival, „pentru că sunt interesați cum este perceput Dracula la noi, pentru că Dracula, în viziunea lor, nu are nimic de a face cu arta, dar toţi sunt interesaţi, mai ales  că are loc în Transilvania, locul de baştină al lui Dracula şi vor să vină, pentru că Festivalul chiar arată bine”.

Alte articole:   Șofer sub influența drogurilor, depistat pe Calea București

Cel mai șocant și amuzant film al acestei ediții se numește Bunny the Killer Thing (R. Joonas Makkonen, 2015) și este o comedie neagră plină de blestemății, care sfidează cu elan limitele bunului simț și ale credibilității. Bunny the Killer Thing a câștigat premiul pentru Cel mai bun film la Nocturna Madrid International Fantastic Film Festival și va rula în prezența regizorului Joonas Makkonen, în premieră națională, la DFF.

The Witch (R. Robert Eggers, 2015), un film inspirat de folclorul american despre vrăjitoarele din Salem, este o revizitare radicală și extrem de eficientă, admirată deopotrivă de fanii genului și de criticii de film. Pentru The Witch Robert Eggers a câștigat premiul de regie la Sundance 2015.

O altă premieră, în afara competiției, este și The Visit (R. M. Night Shyamalan, 2015), care ne spune povestea terifiantă a doi frați trimiși la ferma izolată a bunicilor din Pennsylvania. Odată ce copiii descoperă că bunicii lor sunt implicați în ceva profund tulburător, realizează că șansele de a se întoarce acasă scad dramatic.

Alte articole:   USR face recrutări de personal pentru Primăria Brașov

În secțiunea Masters of Horror sunt programate 3 filme in memoriam Wes Craven: Shocker (SUA, 1989), Oamenii de sub scară/ The People Under the Stairs (SUA, 1991) și Zbor de noapte/ Red Eye (SUA, 2005).

Simon Boswell, compozitor britanic de muzică de film, nominalizat la premiile BAFTA, este unul dintre invitații speciali ai festivalului și va susține un master class vineri 9 octombrie, de la ora 19.00, la Cinemateca Patria, care va fi urmat de la ora 20.00 de proiecția filmului super cult și psihedelic Santa Sangre, regizat de genialul Alejandro Jodorowski, a cărui coloană sonoră este compusă de Boswell. După proiecție va avea loc o sesiune de Q & A cu Simon Boswell.

În cadrul secțiunii Copiii Fantastici vor rula sâmbătă și duminică filmele de animație Cei șase supereroi/ Big Hero 6 (SUA, 2014) și Cenușăreasa/ Cinderella (SUA, 2015), ambele producții ale studiourilor Walt Disney.

Alte articole:   Sondaj: Cine cred românii că este de vină pentru situația în care ne aflăm din cauza epidemiei de coronavirus

În deschiderea festivalului, miercuri, 7 octombrie, va fi proiectată în avanpremieră națională  animația lui Genndy Tartakovsky Hotel Transilvania 2/ Hotel Transylvania 2 (SUA, 2015), care va fi reluată duminică, 11 octombrie, ora 11.00, la Cinema One, în prezența unora dintre cei au realizat dublajul în limba română: actorii Claudiu Bleonț, Gabriel Spahiu, Anca Sigartău, Tamara Roman, Gabriel Costin, Cristi Neacșu, precum și scriitorul și jurnalistul Marius Chivu.

Cea de-a treia ediție a Dracula Film Festival va avea loc între 7 și 11 octombrie, în Brașov, la Teatrul Sică Alexandrescu, Cinena One, Cinemateca Patria și Sala Patria. Proiectul este finantat de Consiliul Judetean Brașov.

Dracula Film Festival este un festival competițional – în cadrul căruia vor fi proiectate filme horror, SF, supranaturale, thriller sau fantasy – și are 3 secțiuni: competiție lungmetraj internațional, competiție scurtmetraj internațional și competiție scurtmetraj românesc (DFF este singurul festival din România de acest gen care are o competiție de scurtmetraj).

Biletele – 20 de lei la dschidere și închidere, restul filmelor 10 lei/film, reducere la 5 lei pentru studenți și pensionari

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.