blog-logo

Toamna asta, la Coresi se numără evenimentele educative!

Toamna asta, la Coresi se numără evenimentele educative!

EduFest la CoresiÎn weekendul 2-4 octombrie, la Coresi te aşteaptă o mulțime de acțiuni alături de partenerii noştri din oraş, pentru ca spiritul acestui început de an scolar să te motiveze şi să-ți aducă bucurie indiferent că eşti elev, student sau părinte!

Vineri, 2 octombrie, peste 400 de copii sunt aşteptaţi în parcarea Coresi Shopping Resort pentru a lua parte la cel mai mare festival al jocurilor copilăriei din Transilvania – Brasov, Capitala Jocurilor Tradiţionale. Manifestarea urmăreşte să readucă în atenţia publicului jocurile tradiţionale specifice copiilor şi adulţilor din Ţara Bârsei. La festival vor fi prezentate jocuri româneşti vechi, practicate de comunităţile etnice de români, maghiari şi germani din Ţara Bârsei. „Baba Oarba”, „Împuşcatul cocoşului”, „În foc”, „De-a gaurelele”, „Tzicul” (De-a bătutele), Joc săsesc cu cercuri, „De-a borcănelul”, „Nuiaua”, „La Stobor”, „Halea-malea”.  Festivalul Jocurilor Traditionale găzduieşte şi ateliere creative de confecţionat păpuşi din materiale textile, căluţi din pânză, marionete pentru mâini, obiecte decorative şi un atelier de pictură. Acestea vor avea loc la Sezătoare, iar participarea este gratuită.

Alte articole:   VIDEO Primarul din Moieciu, către o persoană afectată de aluviuni: „Ești o proastă și o tâmpită”

Weekendul acesta sărbătorim în avans la Coresi Ziua Internațională a Educației (5 octombrie), prin găzduirea festivalului EduFest, cel mai amplu eveniment al toamnei dedicat familiei şi părinților aflați în căutarea activităților extrașcolare adecvate copiilor lor.

Pe parcursul celor două zile, vei avea parte de multe surprize, ateliere de creație, programe interactive si spectacole de divertisment. Vei fi antrenat în pași de dans, te vei întrece în Jocul Numerelor, vei cânta, vei participa la expoziția interactivă Generator şi vei avea ocazia să îți încerci îndemânarea la un gherghef, în cadrul unui atelier de tradiții. Scena Coresi va găzdui spectacole de dansuri populare, dansuri moderne şi muzică folk susținute de copii talentați: Crăișorii Pietrei Craiului, Trupa Alegria, Balet cu Vio, Hoinarii Pietrei Craiului și mulți alții.

Alte articole:   Consumul de energie electrică al României a atins un nou record, din cauza caniculei

Surpriza acestui weekend este revenirea mult aşteptată a prietenilor de la Zurli, pe care îi vei putea revedea pe scena Coresi duminică, 4 octombrie, începând cu ora 16:00 în spectacolul de teatru interactiv, Cei trei purceluşi – o reinterpretare modernă, educativă şi haioasă a cunoscutei poveşti din copilărie (participarea este liberă)!

Tot duminică, membrii Clubului Sportiv de Karate JKA România vin la Coresi cu mic, cu mare pentru o demonstrație plină de măiestrie, talent şi muncă! Vino să îi admiri, să îi cunoşti şi să înveți câteva mişcări alături de ei în Piața cu copaci, între orele 13:30-14:30!

Vă aşteptăm aşadar cu mare drag să ne bucurăm de roadele unei toamne pline de culori şi de un început de an şcolar în forță la Coresi Shopping Resort!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.