blog-logo

Medicul Dan Grigorescu: Dacă dăm bani pentru Capitală Culturală, nu găsim fonduri și pentru Noul Spital al Brașovului?

Medicul Dan Grigorescu: Dacă dăm bani pentru Capitală Culturală, nu găsim fonduri și pentru Noul Spital al Brașovului?
dan grigorescuMedicul brașovean Dan Grigorescu solicită consilierilor locali brașoveni, care se întrunesc în ședință luni, 5 octombrie, pentru a pune în discuţie proiectul de hotărâre privind aprobarea susţinerii financiare a municipiului Braşov în vederea depunerii dosarului de candidatură pentru obţinerea titlului de Capitală Europeană a Culturii pentru 2021, să aibă în vedere ca, în strategia de dezvoltare a Brașovului pe termen scurt , să aibă în vedere alocarea de fonduri pentru construirea unui nou spital la Brașov.
 „Bugetul luat în discuție, pentru perioada 2016-2022, este de peste 20 de milioane, poate chiar 25 milioane de euro. Fără să-i supărăm (eu şi susţinătorii proiectului «Noul spital al Braşovului») pe oamenii de cultură şi pe consumatorii de cultură braşoveni, le punem o întrebare: Dacă se vor îmbolnăvi în 2021, în ce spital public vor fi trataţi? În actualul conglomerat de clădiri improprii numit spital judeţean «de urgenţă» sau în Noul spital al Braşovului? Pentru acest din urmă proiect nu se pot discuta oportunităţi şi resurse financiare? Dacă doar pentru un titlu al oraşului se pot aloca 25-30 milioane de euro, pentru un spital funcțional zeci de ani de aici încolo, câţi bani aţi putea găsi, stimaţi consilieri locali şi/sau judeţeni? Grea întrebare, nu?????”, întreabă retoric Dan Grigorescu.
Petiția online pentru Noul_Spital_al_Brasovului accesați link-ul următor: http://www.petitieonline.com/v/32787374/TWWTNA 
Distribuie dacă îți place!
Alte articole:   CFR Călători anunță promoții și suplimentarea numărului de trenuri pentru minivacanţa de 1 Mai şi Paşte
 1. Oare de un nou spital are Brasovul?Oare de acesti bani care s-ar cheltuii pentru construirea unui nou spital nu s-ar putea moderniza toate spitalele din Brasov? E cam jalnic si medicul Grigorescu sau are un interes ascuns pentru construirea unui nou spital

  Reply
  • Domnule „Gigi”, nu ştiu câtă competenţă aveţi în managementul sănătăţii publice, dar, dacă aveţi vreo diplomă în acest sens, sigur nu valorează nici cât hârtia pe care este tipărită! Dacă vă simţiţi cumva jignit, nu vă rămâne decât să comunicaţi opiniei publice numele real, ca să putem şti cu cine stăm de vorbă. La dubiul Dumneavoastră privind modernizarea tuturor spitaleloer existente, răspunsul este fără echivoc, NU! Şi asta în interesul pacienţilor, nu al meu! Deşi, vă mărturisesc că sunt proprietarul întregii game de firme care ar beneficia de construirea unui nou spital, de la proiectare, construcţie, livrare de echipamente, de alimentaşie publică, de spălătorie, de pază, etc.Nu aţi vrea să le conduceţi dumneavoastră? sau nu vă pricepeţi decât să postaţi aberaţii. Oricum, din conţinutul postării dvs. îmi dau seama că trebuie să fiu bucuros că nu ne cunoaştem, deşi, la final, vă salut (doar) politicos, că aşa m-a învăţat mama acasă!

   Reply
 2. Are dreptate dl. doctor. Le stie cu banii de la examenele de la facultate. Iar pentru batrani face reducere la spital. Om cu inima mare! Sper ca iese la pensie pana in 2021.

  Reply
  • Dom’Vasile, nu vrei să ne spui şi nouă (adică mie şi cititorilor comentariului),cine eşti, aşa, cu nume, prenume, CNP, ca să-ţi pot demonstra ce înseamnă calomnia şi d3enunţul calomnios? Te anunţ că nu ies la pensie până în 2021, nici de la spital, nici de la Universitate. Iar în privinţa examenelor pe care le dau cu studenţii la facultate, vino cu vreunul care, de când există Facultatea de Medicină din Braşov, declară, tot cu nume, prenume şi CNP că l-am trecut pe orice alte criterii decât pe ce a ştiut! Eu în schimb îţi pot face o listă scurtă cu cei care au îndrăznit şi, imediat apoi, s-au lecuit! Facem pariu că nu găseşti niciunul? De ce dacă nu ai la îndemână hârtie igienică, te ştergi pe pereţii curaţi? Nu mai bine îţi foloseşti maieul, că nu se vede, dar ţi se simte puturoşenia morală?

   Reply
 3. Domnu’doctor aveti dreptate, eu zic sa facem si spital nou. Dar raman cateva intrebari. Voi mai sta cu mama sau eu la 6-7 ore ca sa ma vada un doctor la urgente??! O sa luati in continuare spaga, voi, doctorii, asistente si infirmiere?!? Eu zic ca da, hotia si nesimtirea din spitalul judetean Brasov, la multe sectii va continua. Poate sa va faca si 1000 euro salariul la o infirmiera, care si merita, ca tot veti lua Toti spaga in continuare. Asa ca, sa vina DNA ul, sa va faca control la piele zilnic pt banii furati de la pacineti si ppoi sa facem 3 spitale noi.Si Curate!

  Reply
 4. Stimată „Zoe”
  Răspunsul 1. Un spital normal (pe care nu l-am avut şi nu-l avem), nu doar nou, are în structură o Unitate de Primiri Urgenţe mult mai spaţioasă, în care pot fi consultaţi concomitent mai mulţi bolnavi ca în prezent. Asta ar fi prima condiţie. A doua se referă la numărul de cadre medicale (medici, asistente, infirmiere)necesare pentru un UPU la nivelul Braşovului (număr de prezentări, reţea disponibilă de medici de familie), care este în prezent la nivel de 50% faţă de necesarul normat! A treia are directă legătură cu implicarea medicilor de familie în consultul iniţial al pacientului care consideră (uneori în mod eronat)că este urgenţă şi pe care nu-i mai găseşti în „peisaj” de vineri de la prânz, până luni la primele ore.
  Iată că nu doar un nou spital ar rezolva această problemă a aşteptării pacientului (care, în treacăt fie spus, se întâlneşte şi în ţările civilizate!)
  Răspunsul 2.Vă comunic că un medic primar cu 20 de ani vechime primeşte în prezent un salariu net orar de circa 14 lei, fără a mai vorbi de salariul orar al asistentelor şi infirmierelor. Adică pentru o operaţie de 2 ore, medicul este retribuit cu 28 lei, adică 6,5 EURO! Evident că şpaga nu este de tolerat, dar credeţi că banii pentru spitalul nou vin din această direcţie? Nu credeţi că este treaba Guvernului să ofere condiţii şi apoi să ceară dedicaţie şi performanţă? Iar Guvernul rezultă din voturile cetăţenilor… De câte ori aţi cerut celor care v-au cerşit votul să vă ofere condiţii decente de asistenţă sanitară?
  Nu ar fi mai corect şi mat curat aşa?

  Reply
 5. D-le doctor, apreciez diplomatia si raspunsul concis pe care doriti sa ni-l oferiti. Dar, cu scuzele de rigoare este unul de politician. Concret, nu ati rapsuns la intrebarea si afirmatile noastre refirtoare la mita ceruta sau ceruta ~indirecrt~, dai, ca altfel nu te trateaza, nu e atent cu pacientul tau, doctorul, asistenta, respctiv infirmiera. D-le doctor, am vazut, cu ochii mei, nu se poate, o infirmmiera face fata la 20,30 si chia rmai multi pacienti, multi dintre ei, pe anumite sectii nu pot merge la toaleta, sunt grei, est eo munca grea si toxica, as putea spune. Sunt de aocrd sa ii se faca acelei femei salariu dublu, la fel la doctori si asistente.Dar, va intreb, fata de alti bugetari, orice meserie ar avea e cinstit asta?!?a doua chestiune, e o munca, inca odata zic f grea si stresanta, a d-voastra medicilor,dar, sunt convins, tot ati cere mita si de ati avea 2ooo euro salariu. E normal ca medicul de la judetean sa te cheme si la clinica lui sau a unei multinationale ,mai mari sa ii dai bani pt tratament, operatie!/si la cat se ajunge si se cere, 1000 lei pana la 10000 lei/ si la stat si ~privat!, , Sunt sume enorme, d-le doctor, si le permite acel om?!? oare, daca ar putea s-ar duce direct la particular, unde tot hotie ,din spaga voastra de doctori de zeci de ani este. Imi este rusine ,d-le doctor cu sistemul medical brasovean si romanesc. CA si la raportarea ororilor comununismului, daca pot face o asemenea comparatie. AL mita, coruptie, lipsa omeniei din partea docotrilor suntem campioni, si in alte tari astepti, dar esti tratat omeneste si civilizat.
  Sunt dezamagit complet de raspunsul d-voastra si de tot sitemul medical.ar trebui sa iesim in strada, asa cum ati facut-o dupa guvernarile Boc si d-voastra, s aiesim sa Schimbam cu totul Sistemul Hotesc medical.In spitale sa fie afise cat peretele, NU dati MIta, Nu Primim MIta!Si sa fie respectat, altfel ,la puscarie!
  Sa va dea Dumnezeu sanatate pentru cate vieti ati ajutat si operat si sa va ierte pentru tot ce ati facut neomeneste si incalcand flagrant juramantul ~!

  Reply
 6. Domnule Grigorescu,nu ma refer ca aveti firme pentru a beneficia de constructia unui nou spital(doar nu va bagati peste Lupu),banuiesc ca iar ve-ti cere suportul capiilor PSD pentru a va pune manager(in caz ca se va construi)la fel cum ati facut si la Spitalul Judetean.Pana si lobby la casa din Bunloc v-au creat prietenii din PSD

  Reply
 7. Domnule Gigi,
  În primul rând, aș vrea să lămuriți o chestiune: ”scrie-ți” agramat că așa sunteți sau doar doriți să vă ”ascunde-ți” identitatea de intelectual? Dacă e prima variantă, vă scuz, deși mi-e greu să înțeleg ce înseamnă ” ve-ți cere suportul CAPIILOR PSD pentru a va pune manager” în contextul în care un spital modern, la mărimea și complexitatea lui, nu ar putea fi condus decât de o firmă serioasă de management, sub răspundere directă, inclusiv PATRIMONIALĂ, pentru greșeli sau hoții! Iar pe mine nu mă mai interesează oricum să-mi mai bat capul pentru probleme administrative. Dacă e a doua, sunteți abscons la extrem când sugerați asocierea noțiunii de lobby la cea de casă! Sau o fi vorba doar de dorința lui Gigi ”ca să” se afle și el în treabă ca să înțeleagă fiecare ce vrea? Oricum, mulțumesc pentru lipsa jignirilor sau înjurăturilor, e un pas înainte! Pentru asta, RESPECT, Gigi!

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate