Inițiativă legislativă pentru elevii liceelor auto din România

Inițiativă legislativă pentru elevii liceelor auto din România

emil nitaDeputatul Emil Niță (PSD) a anunțat astăzi că, după ce a avut discuții cu preşedintele Federaţiei Educaţiei Naţionale (FEN) Braşov, Florin Dobrescu, împreună cu patru colegi deputați, a depus o inițiativă legislativă care să se discute în regim de urgență pentru circulația pe drumurile publice.

„Florin Dobrescu ne-a sprijinit foarte mult pe partea de documentare pentru a da forma finală. Am depus documentația miercuri la Senat, urmând să fie discutată apoi și în Camera Deputaților, careneste for decizional. Este vorba despre soarte elevii care fac liceele auto, în număr de 136 la nivel național. Aceștia, la absolvire, până acum doi ani, obțineau și permisul de conducere până la categorii de mașini grele. Conform unor norme europene, directivele 126 și 59 ale Comisie Europene, implementate în legislația românească, au făcut ca acele certificate de competențe profesionale să nu mai poată fi emise decât după vârsta de 21 de ani, iar ei nu pot să profeseze în transportul greu. Inițiativa noastră prevede modificarea acestei legi și să poată fi dezbătută în regim de urgență”, a declarat Emil Niță.

Alte articole:   503 persoane testate pozitiv, izolate la domiciliu, 750 în carantină, la Brașov

Acest subiect a fost discutată și acum doi ani, când s-a discutat modificarea Codului Rutier. Prevederile europene precizează că acele certificate de competențe pot fi valabile și până la vârsta de 21 de ani dacă există derogare de la statul respectiv, motiv pentru care demersul parlamentarului social-democrat poate fi avizat fără a intra în conflict cu normele europene.

 

Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate