blog-logo

Ce se întâmplă dacă cineva te șicanează în trafic? Îți spune polițistul pamfletar Marian Godină

Ce se întâmplă dacă cineva te șicanează în trafic? Îți spune polițistul pamfletar Marian Godină

marian godina

Polițistul brașovean Marian Godină revine cu o nouă poveste delicioasă, în stilul caracteristic, publicată pe pagina lui personală.

Un om inteligent nu te va șicana niciodată în trafic, cel puțin nu intenționat. Poate greși, poate fi o clipă de neatenție sau orice alt motiv. Omul deștept te va face să întelegi că îsi cere scuze, va pune în funcțiune avariile, te va saluta (fără să ridice ambele mâini de pe volan, că iar naștem polemici) etc.

Ce avem de făcut, atunci când ne șicanează cineva în trafic? Am stabilit încă din prima frază că omul e prost. Acum avem variante: să-i arătăm că suntem la fel ca el sau chiar că îl întrecem. Dacă alegem varianta asta, putem să îi frânăm brusc în față, să claxonăm, să-i arătăm vreun deget, să deschidem geamul și să-l scuipăm ori să aruncăm spre el cu vreun obiect nefolositor de prin mașină. Putem încerca chiar să-l blocăm iar după ce îl determinăm să oprească, să coborâm la el.

Alte articole:   AFM a publicat proiectul de ordin pentru înlocuirea becurilor. Ce condiții trebuie îndeplinite

Atenție, la momentul ăsta, știm despre el doar că e prost. S-ar putea, însă, să aflăm și alte lucruri despre el : că e vreun luptător de K1 ușor iritat, vreun boxer cam nervos, vreunul care are obiceiul să conducă cu sabia lângă el… etc. Din fericire, mai avem o variantă disponibilă. Să-l ignorăm, eventual chiar să ne cerem noi scuze și să-l salutăm pe bizon. În cele mai multe cazuri, asta îl face pe berbec să cedeze și să o ia ca pe o victorie.

Deși noi știm deja că e prost, el nu știe asta, așa că orice mod de a-l face să înțeleagă că nu are dreptate, ar fi o risipă de energie. Am făcut această introducere, amintindu-mi de un accident rutier. Un A6 făcut zob și o “1310” praf. Câțiva stâlpișori metalici culcați la pământ. Mulțimea de curioși, prezentă. Protagoniști : un om la 40 de ani, îmbrăcat bine, cu un tricou roz, mulat pe burtă, geacă cu glugă cu blănițâ faină, lanț galben la gât.

Alte articole:   Literele de pe Tâmpa, iluminate în roz de Ziua luptei împotriva cancerului de sân

Nu se vedea de geacă, dar aș fi băgat mâna în foc că pe spatele tricoului era imprimată o sumă de bani, în dolari, desigur. După cum ați realizat, era șoferul de A6. În colțul celălalt al ringului, era Dorel. Îmbrăcat modest, cu niște blugi moșcoși și cu țigară în gură. Mirosea a benzină și avea mâinile murdare. Cine a avut 1310 știe că se întâmpla des să ajungi acasă mirosind a benzină și cu mâinile murdare, asta dacă nu cumva foloseați mănuși când scoteați jiclorul pentru a sulfa în el.

Că de… era benzina proastă. Am calmat spiritele, ne-am lămurit că nimeni nu are nevoie de îngrijiri medicale și am încercat să ne facem o idee despre ce se întâmplase.

Alte articole:   Controlorii de trafic din Arad care vor dirija aeronavele pe Aeroportul din Ghimbav au început simulările

– Ce să se-ntâmple? Mergeam liniștit pe banda doi, când a venit ăsta, cu rabla lui, drept în mine și m-a împins în stâlpi. Mașina mea e varză și mâine avea programare la rar, să-i fac autentificarea, abia am luat-o.

– Lasă bă, că și a mea era programată la RABLA. Ce le mai duc acum? Îmi dai tu alt voucher? Găsisem să-l dau cu douăj de milioane. Acum mai iau p….!

– Vă rog să vorbiți frumos și pe rând.

– Eu v-am zis ce am avut de zis. Oricum o să vină și avocatul meu și o să vină imediat. L-am sunat și i-am zis ce am făcut.

– Sună-l și pe tac-tu și spune-i că mai bine făcea una mica în loc să facă un prost. I-am atras încă o dată atenția lui Dorel să vorbească frumos.

Continuarea AICI!elefant marian godina

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.