blog-logo

Șase trasee ecoturistice create și marcate de voluntari în zona Fundata și Moieciu de Sus

Șase trasee ecoturistice create și marcate de voluntari în zona Fundata și Moieciu de Sus

marcare trasee ecoturistice fudnata brasovCentrul de Ecologie Montană a început acțiunea de marcare și semnalizare a traseelor ecoturistice create de asociație în cadrul unui proiect de promovare a peisajelor agro-pastorale și a biodiversității din zona Funadat și Moieciu de Sus.

Marcarea traseelor a avut loc cu ajutorul voluntarilor implicați în proiect. Până în 2016, cele șase trasee de drumeție nou create vor fi marcate și se vor regăsi pe o hartă ecoturistică care va contribui la promovarea zonei ca destinație turistică cu respect pentru mediu.

„Avem în vedere și crearea unor pachete ecoturistice, care vor include întregul circuit economic local tradițional bazat pe utilizarea și îngrijirea fânețelor și pășunilor din zonă și dezvoltarea unui sistem de informare ecoturistic de bază în concordanță cu principiile ecoturismului – impact minim asupra cadrului natural, valorificarea resurselor locale, durabilitate, păstrarea tradiţiilor, informarea și interacțiunea cu vizitatorii. Toate acestea ar urma să permită conservarea și valorificarea peisajului agro-pastoral la nivelul zonei Fundata –Moieciu de Sus”, a declarant Mihai Orleanu, președintele CEM

Distribuie dacă îți place!
Alte articole:   O nouă ediție "Sportul pentru toți". 40.000 de euro nerambursabili, pentru școlile din Brașov

Leave a Reply

Your email address will not be published.