blog-logo

Mită la Medicină: Dosar penal pentru mama unui student picat care i-a dat șpagă decanului

Mită la Medicină: Dosar penal pentru mama unui student picat care i-a dat șpagă decanului

mitaProcurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov i-au trimis în judecată, în stare de libertate, pe Andrei Bud şi pe mama acestuia, Aurelia Lucica Labina,  pentru dare de mită” şi de către inculpată a infracţiunilor de „dare de mită” şi „complicitate la dare de mită”.

„Din probatoriul administrat în cursul urmăririi penale, s-a stabilit faptul că inculpata Labina Aurelia Lucica s-a deplasat în repetate rânduri, în perioada 28 – 30 august 2014, la domiciliul martorului denunţător Moga Marius Alexandru, decan al Facultăţii de Medicină Braşov şi titular al disciplinei „obstetrică-ginecologie”, cerând insistent să poarte o discuţie cu acesta,  promiţându-i, la data de 30 august 2014, suma de 1000 euro, pentru a-l promova pe fiul său, inculpatul Bud Andrei, la examenul de specialitate „obstetrică-ginecologie” aferent materiei predată în anul al şaselea de studiu, semestrul I 2014, pe care urma să-l susţină în sesiunea de reexaminări de la începutul lunii septembrie 2014”, a precizat Mihaela Alina Popescu, prim procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov.

Alte articole:   Festivalul de Film şi Istorii începe, duminică, la Râșnov

La data de 4 septembrie 2014, după ce a picat examenul în sesiunea de reexaminări, studentul, ajutat de mama sa, s-a deplasat la locuinţa decanului şi i-a lăsat, în cutia poştală, un plic ce conţinea suma de 3000 lei în scopul permisiunii ce ar fi trebuit să-i fie acordată, contrar regulamentelor universitare, de a participa la sesiunea de restanţe la materia predată de acesta, pe care inculpatul nu-l mai putea susţine, nefiind promovat la sesiunile de reexaminări anterioare.

Distribuie dacă îți place!
 1. Oare de unde stia ca trebuie sa dea 3000 de lei? A mers la plezneala? De unde stia ca acolo sta decanul?

  Reply
 2. Bine inteles ca nu sa dus la plezneala, mama studentului sa bazat pe istoric, doar informatii in legatura cu aranjamentele ca acestea se transmit din an in an si de la student la student, nefericirea a fost ca Domnul Decan probabil nu l-a avut la suflet pe student si nu putea sa isi calce pe orgoliu pentru numai 1000 euro, parerea me umila de ex student

  Reply
 3. Daca ar fi sa despicam firul in 4…

  Reply
 4. Hai sa fim seriosi! Bani in posta???? Cine naiba s-ar fi riscat la cate flagrante se insceneaza? In rest no comment!

  Reply
 5. Robert ex-student 1 octombrie 2015, 5:29 PM

  Vinovații să plătească.
  Adresa profesorilor poate fi aflată destul de ușor, numerele de telefon la fel, au cv și uneori și declarație de avere/interese pe site-ul unitbv.
  În dosarul ăsta se discută doar darea de mită, nu și luarea. Decanul este martor, nu inculpat, deci vina e asupra studentului și a mamei.

  Susțin în totalitate aplicarea legii și sper să fie tot mai multe dezvăluiri asemănătoare.

  Reply
 6. Mocasine Mocasine
  Te doare fix la ciuline
  Nu te duci la DNA
  Nu te prind ca pe Onița

  Reply
 7. E o vorba veche…Nu iese fum fara foc!

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.