blog-logo

Săcele: Locuințe noi în Cartierul „Electroprecizia”, prin ANL

Săcele: Locuințe noi în Cartierul „Electroprecizia”, prin ANL
bloc anlÎn perioada următoare, în cartierul Electroprecizia, Agenția Națională pentru Locuințe va începe construirea unui bloc în municipiul Săcele. Potrivit proiectului, se vor realiza 38 unităţi locative,  într-un bloc cu trei etaje plus mansardă.
La fiecare nivel vor fi trei apartamente cu două camere și un apartament cu o cameră, iar valoarea lucrărilor de construcție a fost estimată la 7,50 milioane de lei. „În momentul de față știm că lucrarea a fost supusă procedurii de achiziție publicăși a fost atribuit contractul de lucrări, urmând ca în zilele următoare să fie emis ordinul de începere al lucrărilor”, a declarat primarul municipiului Săcele, Radu Florea Nistor.
Potrivit legislației, de aceste locuințe pot beneficia tinerii care au mai puțin de 35 de ani și îndeplinesc anumite criterii stabilite și adoptate de autoritățile administrației publice locale și/sau centrale care preiau în administrare aceste locuințe, cu avizul Ministerului Dezvoltarii Regionale.
Contractele de închiriere se încheie pe o durată de cinci ani de la data repartizarii locuinței, iar după expirarea acestei perioade prelungirea contractului se face pe o perioadă de un an. Locuințele pentru tineri, destinate închirierii se pot vinde titularilor contractelor de închiriere, numai la solicitarea acestora, după expirarea a minimum trei ani de închiriere neîntreruptă către același titular și/sau către persoana în beneficiul căreia s-a continuat închirierea în condițiile legii, fără ca vânzarea să fie condiționată de vârsta solicitantului.
Pâna la această dată am întâmpinat greutăți privind mutarea familiilor care locuiesc în spații insalubre (locuințe – dirigenție de șantier din 1970), urmând să se amenajeze spații la blocul Victor Jinga unde se vor termina până în data de 12.10.2015 și familiile respective vor fi mutate acolo, urmând să se înceapă construcția blocului ANL, a declarat primarul municipiului Săcele, Radu Florea Nistor.
Distribuie dacă îți place!
Alte articole:   Cea mai mare rezervație de urși din Europa va fi amenajată la Predeal

Leave a Reply

Your email address will not be published.