blog-logo

CSM Codlea se laudă cu cea mai modernă bază sportivă din județ

CSM Codlea se laudă cu cea mai modernă bază sportivă din județ

csm codleaIstoria CSM Codlea începe în anul 2002, la inițiativa unor profesori de sport din municipiu, dar și a Consiliului Local de la acea vreme.

De-a lungul timpului, Clubul Sportiv Municipal Codlea a trecut prin mai multe transformări, cele mai importante fiind cele din ultimii trei ani, iar aici avem în vedere innvestițiile în infrastructură.

„Strategia pentru mișcarea sportivă adoptată de conducerea Primăriei Codlea, împreună cu reprezentanții CSM, a fost una sănătoasă, și anume dezvoltarea infrastructurii, în paralel cu mărirea numărului de secții și, implicit, a numărului de sportivi. Cele mai spectaculoase schimbări din punct de vedere al infrastructurii au avut loc în ultimii trei ani, în urma definitivării situației Stadionului «Măgura» Codlea, care prin eforturi susținute a revenit Primăriei de la firma Pres Con”, spune Ionuț Necula, președintele CSM Codlea.

Începând din anul 2013, au început lucrările la vestiarele atât de necesare, care în ultimii 15 ani au lipsit cu desăvârșire, nu de puține ori ajungându-se în situația penibilă ca echipa de seniori să defășoare meciurile de fotbal pe alte stadioane. Odată cu începerea lucrărilor la vestiare, din punct de vedere sportiv, echipa și-a câștigat dreptul de a promova într-o ligă superioară, promovare venită în sezonul 2013-2014!

Alte articole:   Cum a evoluat părerea lui Coliban despre Sala Polivalentă de la „mlaștină” la „proiect de referință pentru oraș”

Investițiile s-au realizat conform priorităților

Astfel, stadionul „Măgura” a intrat în reparații și modernizare, investițiile fiind realizate etapizat. După ce au fost finalizate vestiarele, care oferă condiții civilizate sportivilor, o prioritate a devenit înlocuirea băncilor de rezervă, vechi de 30 de ani, acestea fiind sub standardele necesare impuse de Federație pentru a participa la competițiile oficiale. Din acest motiv, în toamna anului trecut au fost achiziționate trei bănci de rezerve moderne, omologate de Federația de specialitate.

„În acest an, investițiile s-au orientat către tribune, accesul în stadion, curtea interioară și gardul stadionului. La această oră putem să anunțăm că au fost finalizate două tribune cu 200 de locuri pe scaune și 300 de locuri pe bănci pentru spectatori, fie că este vorba despre susținători ai echipei de seniori, fie că sunt părinții prezenți în număr tot mai mare la stadion, când se dispută meciurile grupelor de copii. Poarta de acces a fost recondiționată, iar gardul a fost reparat. De asemenea, curtea interioară a fost total schimbată, accesul făcându-se pe trotuare pavate, existând și o parcare spațioasă pentru autocarele echipelor și pentru mașina de ambulanța care asigură, dacă este necesar și se impune, serviciile medicale pe parcursul  desfășurării meciurilor. În acest moment, CSM Codlea s-a transformat dintr-un club cu mari probleme, în ceea ce privește desfășurarea activităților sportive competiționale, într-unul care are cea mai nouă și mai modernă bază sportivă din județul Brașov”, a precizat președintele Clubului, Ionuț Necula.

Alte articole:   Era de așteptat: PNL nu votează Guvernul Cioloș

CSM Codlea are în componență următoarele secții: orientare turistică, compusă din veterani tineret și copii – unde sunt antrenori Mihai Gușeilă și Marius Cozma, secție de handbal – fete și băieți – antrenor Răzvan Butum, secție de fotbal, cu seniori Liga a patra, juniori Liga a patra, juniori C, juniori D, junior E, juniori și patru grupe de copii, unde sunt antrenori Călin Moldovan, Mircioiu Gabriel, Ionuț Necula, Bogdan Leca, Manea Florin și Pușcașu Cristian, secția de volei – echipa de fete junioare 1, antrenate de Andrei George, care evoluează în campionatul național. În total, la CSM Codlea activează în jur de 275 de perosane.

Proiect ambițios la Maial

Primarul Cătălin Muntean spune că una dintre preocupările autorității locale este „crearea unei infrastructuri moderne și sigure pentru practicarea sportului, în special cel de masă și că există un interes deosebit pentru sportul juvenil. Este important să oferim condiții pentru copiii noștri ca să se dezvolte armonios și sănătos, sub supravegherea unor instructori și antrenori profesioniști. Complexul Sportiv pe care îl vom realiza la Maialul din Codlea este unul dintre cele mai îndrăzneţe proiecte ale administraţiei județene din Brașov. Proiectul despre care vorbim, al cărui studiu de oportunitate a scos în evidenţă necesitatea investiţiei pentru locuitorii oraşului, atât din punct de vedere al creşterii potenţialului economic, turistic, cât şi al utilităţii acestuia pentru codleni, prevede realizarea următoarelor obiective: bazin de înot (acoperit), teren de tenis în aer liber (iarna devine patinoar), sală multifuncţională pentru meciurile de volei, baschet și handbal, spaţiu de joacă pentru copii, pistă de skateboard şi biciclete”.

Alte articole:   Peste 460 de pacienţi cu COVID-19, internaţi în spitalele braşovene. Aproape 50 de persoane sunt la ATI

Precizăm că acest complex va fi situat în zona dintre digul din maial şi ieşirea din partea stângă, pe strada Şoimului, fără ca proiectul să afecteze centrul Maialului şi zona verde.

Material preluat din Gazeta de Codlea-Zeiden

Distribuie dacă îți place!
  1. Buna ziua.ma numesc Păzitor Andreescu si am un băiețel de aproape 10 ani care a făcut un an jumate Hambal la csm Ploiești.as vrea să vă întreb dacă aveți secție de Hambal pt juniori.va mulțumesc.

    Reply
  2. Sau mă puteți contacta la nr de tel0734286486.va mulțumesc

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.