blog-logo

Concert la Biserica Neagră la final de stagiune

Concert la Biserica Neagră la final de stagiune

biserica neagraA 63-a stagiune a concertelor estivale de orgă de la Biserica Neagră a ajuns la final. Concertul care va închide stagiunea 2015 va avea loc marţi, 29 septembrie, de la ora 18.00, şi îi va aduce din nou în faţa publicului pe organiştii braşoveni Paul Cristian, Hans Eckart Schlandt şi Steffen Schlandt.

Pentru concertul cu numărul 36 din această stagiune, cei trei organişti vor da glas celor patru orgi aflate în acest moment în Biserica Neagră: orga din Rupea, orga Hesse, orga din Hamba şi orga Buchholz.

Alături de organiştii braşoveni au mai concertat, pe parcursul celor patru luni, muzicieni din ţară şi străinătate, reconfirmând caracterul internaţional al stagiunii concertelor de orgă. Au fost prezenţi organişti din Elveția, Germania, Ungaria, Italia, Norvegia și chiar din Japonia şi SUA.

Alte articole:   Loteria de vaccinare începe în 1 octombrie. Premii totale de 15 milioane de lei

Ultimul concert de orgă din cadrul stagiunii estivale nu reprezintă şi ultimul concert al Bisericii Negre din anul 2015. Următorul concert va avea loc în data de 20 octombrie şi va fi susţinut de Corul Rachmaninov din Kiel (Germania), iar la final de an sunt programate încă trei concerte pentru iubitorii muzicii sacre.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.